Στη Βουλή χωρίς εσώρουχα!

Ου γυναίκες της Βουλής κατηγορούν τους άντρες σε σεξιστική συμπεριφορά και οι άντρες περιγράφουν πως έρχονται εκείνες στο κοινοβούλιο

Προβληματισμό έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες της βουλευτού Κατερίνας Παπακώστα που αφήνουν να εννοηθεί ότι υπάρχει εκτεταμένο φαινόμενο σεξιστικής συμπεριφοράς κατά των γυναικών συναδέλφων της. Το θέμα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται το σύβολο του ανδρικού πληθυσμού της Βουλής ως σεξιστές.

Οι περισσότεροι εξηγούν πως υπάρχουν αρκετά περιστατικά ακραίας λεκτικής αντιπαράθεσης, ορισμένα εκ των οποίων αγγίζουν τα όρια της λεκτικής βίας, σημειώνουν όμως ότι οι υποθέσεις σεξιστικής συμπεριφοράς είναι ελάχιστες.

Την ίδια ώρα όμως, ορισμένοι εκ των ανδρών βουλευτών εμφανίζονται οργισμένοι με τις δηλώσεις γυναικών συναδέλφων τους που τους καταγγέλλουν ως σεξιστές και θεωρούν πως αν κάτι προσβάλλει τα κοινοβουλευτικά ήθη, αυτό είναι ορισμένες βουλευτίνες που με το ντύσιμο και τη συμπεριφορά τους προκαλούν και σκανδαλίζουν.

Οι πιπεράτες αποκαλύψεις αφορούν μεταξύ άλλων, όπως λένε, γυναίκα βουλευτή της αντιπολίτευσης που εμφανίστηκε στη Βουλή με λευκό κοντό φόρεμα, χωρίς όμως εσώρουχα! Κάθισε, λένε, στο μπράτσο του καναπέ, και με κινήσεις «Σάρον Στόουν στο Βασικό Ένστικτο» μοίρασε πολλά εγκεφαλικά.

Άλλη βουλευτίνα, λένε, συνδύασε λευκό παντελόνι με μαύρο στρινγκ, ενώ μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ισότητας, ρωτήθηκε τι δώρο της έκανε ο σύζυγός της την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και απάντησε «κόκκινα εσώρουχα», αφήνοντας άφωνους όσους την άκουγαν.

Pin It on Pinterest