Κατάθεση αναφοράς των Βουλευτών Δωδεκανήσου για μη καταβολή δεδουλευμένων στους φύλακες της αρχαιολογίας Ρόδου

«Κατάθεση αναφοράς των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου για την άμεση επίλυση της καθυστέρησης πληρωμής δεδουλευμένων των φυλάκων της Αρχαιολογίας Ρόδου»
Αναφορά κατέθεσαν προς τον Υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, οι Βουλευτές Δωδεκανήσου, Νεκτάριος Σαντορινιός, Δημήτρης Γάκης και Ηλίας Καματερός σχετικά με την άδικη καθυστέρηση των δεδουλευμένων των συμβασιούχων φυλάκων της Αρχαιολογίας Ρόδου.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου υποστήριξαν το αίτημα των εργαζομένων για άμεση καταβολή του ποσού που βρίσκεται σε καθυστέρηση για κάθε έναν από τους 115 φύλακες της Αρχαιολογίας, καθώς είναι ένα αντικειμενικά δίκαιο αίτημα. Δε πρέπει να ξεχνάμε, σημείωσαν οι βουλευτές, πως πολλοί από τους εργαζόμενους έχουν οικογενειακές υποχρεώσεις και η μη καταβολή των δεδουλευμένων τους μέχρι τώρα, τους έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.
Τέλος, στην αναφορά ζητείται η παρέμβαση του Υπουργού, ώστε να λυθεί η διχογνωμία που φαίνεται να παρουσιάζεται σχετικά με το ζήτημα, μεταξύ της στην ΕΦΑ Δ/σου και στην Υ.Δ.Ε Δ/σου, διχογνωμία που έχει μεταφερθεί και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Η παραπάνω κατάσταση καθυστερεί να φέρει μια θετική γνωμοδότηση για την έναρξη καταβολής των δεδουλευμένων των φυλάκων σε βαθμό ανησυχητικό ώστε να έχει πάρει το θέμα σοβαρές κοινωνικές προεκτάσεις, σχολίασαν στην αναφορά οι βουλευτές Σαντορινιός, Γάκης και Καματερός.

Pin It on Pinterest

Share This