Ρόδος: Βρήκαν βλήματα από τον Β’ Παγκόσμιο σε σπηλιά!

Με ελικόπτερο Σινούκ μεταφέρθηκε το πολεμικό υλικό από σπηλιά σε στρατιωτική μονάδα – Επρόκειτο για καταφύγιο από την εποχή της Αντίστασης

Αντιμέτωποι με ένα οπλοστάσιο που χρονολογείται από την εποχή του Β ́ Παγκοσμίου Πολέμου βρέθηκαν δυο νεαροί φίλοι λάτρεις των extreme sports σε ένα βουνό κοντά σε χωριό της δυτικής Ρόδου! Το ανακάλυψαν τη στιγμή που εξερευνούσαν μια μεγάλη σπηλιά και διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για καταφύγιο της Αντίστασης.

Οι δυο φίλοι ανακάλυψαν αρχικά ένα στρατιωτικό βλήμα, όταν ξερίζωσαν έναν θάμνο που βρισκόταν μπροστά στην σπηλιά ώστε να μπορέσουν να μπουν στο εσωτερικό της. 

Μπαίνοντας πιο βαθιά, διαπίστωσαν ότι υπήρχαν τουλάχιστον 100 παρόμοια βλήματα και μεγάλες ποσότητες πολεμικού υλικού! Καθώς υπήρχε κίνδυνος να εκραγούν τα πολυκαιρισμένα εκρηκτικά, έφυγαν αμέσως και ειδοποίησαν τις αρχές.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν αμέσως απέκλεισαν την περιοχή και κάλεσαν τον στρατό, πυροτεχνουργοί του οποίου πήγαν να ελέγξουν τον χώρο και συνέλεξαν το πολεμικό υλικό. Μάλιστα, ήταν τόσο πολύ, ώστε χρησιμοποιήθηκε ελικόπτερο τύπου Σινούκ για να το μεταφέρει σε στρατιωτική μονάδα.

Πηγή :  protothema.gr

Pin It on Pinterest