24°C69%

Μπαράζ συλλήψεων σε Ρόδο, Κω και Σύμη – Από καταζητούμενο ληστή μέχρι οπλοκατοχή

Πολλαπλές αστυνομικές παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα σε Ρόδο, Σύμη και Κω, οδηγώντας σε συλλήψεις για υποθέσεις που αφορούν από εκκρεμή εντάλματα και ναρκωτικά έως παραβάσεις της νομοθεσίας περί αιγιαλού, ηχορύπανσης και προστασίας των ζώων.

Στη Ρόδο, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων εντόπισαν και συνέλαβαν 51χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για υπόθεση ληστείας που είχε καταγραφεί στο νησί τον Δεκέμβριο του 2022.

Το ίδιο βράδυ, αστυνομικοί της Τουριστικής Αστυνομίας συνέλαβαν 23χρονο ημεδαπό, καθώς φέρεται να παρενοχλούσε περαστικούς και να τους προέτρεπε επίμονα να χρησιμοποιήσουν υπηρεσίες καταστήματος εστίασης.

Παράλληλα, δύο ημεδαποί, ηλικίας 41 και 53 ετών, συνελήφθησαν έπειτα από έλεγχο σε ξενοδοχειακή επιχείρηση, όπου διαπιστώθηκαν παράνομες εκσκαφικές εργασίες εντός ζώνης αιγιαλού.

Στο πλαίσιο τροχονομικών ελέγχων, συνελήφθη επίσης 27χρονος οδηγός που εντοπίστηκε να κινείται με το όχημά του υπό την επήρεια αλκοόλ.

Στη Σύμη, αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη ημεδαπού για παραβίαση των κανόνων ευζωίας ζώου, καθώς διαπιστώθηκε ότι διατηρούσε ιπποειδές σε ακατάλληλες συνθήκες, χωρίς να εξασφαλίζονται οι απαιτούμενες προδιαγραφές φροντίδας.

Σημαντικός αριθμός συλλήψεων καταγράφηκε και για υποθέσεις ναρκωτικών στη Ρόδο. Συνολικά τρία άτομα συνελήφθησαν σε διαφορετικούς ελέγχους, καθώς βρέθηκαν στην κατοχή τους μικροποσότητες κάνναβης και αυτοσχέδια τσιγάρα με ναρκωτικές ουσίες, τα οποία κατασχέθηκαν.

Παράλληλα, συνεχίστηκαν οι έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Τέσσερις υπεύθυνοι επιχειρήσεων στη Ρόδο συνελήφθησαν επειδή διαπιστώθηκε ότι αναπαρήγαγαν μουσική πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια θορύβου, προκαλώντας ηχορύπανση.

Στην Κω, αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη τριών ημεδαπών που λειτουργούσαν καταστήματα όπου καταγράφηκαν παραβάσεις σχετικές με τη λειτουργία μουσικής πέραν του προβλεπόμενου ωραρίου και σε επίπεδα υψηλότερα από τα επιτρεπόμενα.

Τέλος, τις πρώτες πρωινές ώρες της 21ης Ιουνίου συνελήφθη στην Κω 21χρονος ημεδαπός, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε μαχαίρι με λάμα μήκους 10 εκατοστών, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Pin It on Pinterest