Αυξήθηκαν οι νοσηλευόμενοι με κορωνοιό στο Νοσοκομείο της Ρόδου – Οριακή η κατάσταση στη Ρόδο

Πηγαινοέρχονται τα ασθενοφόρα σήμερα παραλαμβάνοντας νέους ασθενείς με covid 19 για εισαγωγή στο Νοσοκομείο και μεταφέροντας στην οικία τους άλλους που βελτιώθηκε η υγεία τους .

Δυστηχώς στη Ρόδο παρουσιάζεται μια αυξητική τάση στα κρούσματα γεγονός που μας οδήγησε και στην τοποθέτηση του Δήμου Ρόδου στο “βαθύ κόκκινο”.

Ηδη απο το πρωι τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ κλήθηκαν να μεταφέρουν στο Νοσοκομείο νέα περιστατικά covid 19 οδηγήθηκαν στην μονάδα ειδικών λοιμώξεων του Νοσοκομείου της Ρόδου με κύριο σύμπτωμα αυτό της δύσπνοιας και του χαμηλού κορεσμού οξυγόνου.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα γυναίκας που διακομίσθηκε σήμερα στο νοσοκομείο με οξυγόνο μόλις 77% ενώ οι φυσιολογικές τιμές είναι άνω του 94% με βέλτιστο το 98%.

Σήμερα σύμφωνα με τις πληροφορίες του Rodosreport είχαμε το πρωι 18 νοσηλευόμενους στο νοσοκομείο της Ρόδου με τα περιστατικά να είναι απο μέτρια έως ελαφρώς σοβαρά.

Οι γιατροί του Νοσοκομείου χτυπούν το καμπανάκι του κινδύνου πως η κατάσταση είναι οριακή καθως ο πραγματικός αριθμός νοσούντων είναι κατά πολύ μεγαλύτερος και η κατάσταση στη Ρόδο είναι κρίσιμη ενώ δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες να δούμε ακόμα μεγαλύτερους αριθμούς ασθενών που θα χρειαστούν νοσηλεία είτε θα μείνουν σε καραντίνα στην οικία τους.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ