Άξιοι και επί σκηνής οι Εθελοντές Αιμοδότες Ρόδου

Μέσα στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του και μετά την ομόφωνη απόφαση των μελών του ΔΣ του  Συλλόγου Αιμοδοτών Ρόδου ο Άγιο Εφραίμ, αποφασίστηκε  για πρώτη φορά η δημιουργία θεατρικής ομάδας.

Η πρόταση στην θεατρική συγγραφέα, αιμοδότρια και φίλη του συλλόγου Μαρία Αϊβάζη Ζάγορα έγινε και η αποδοχή ήταν άμεση. Μαζί με τον χρόνια συνεργάτη της και σκηνοθέτη Κωνσταντίνο Τρέχα ανέλαβαν να φέρουν σε πέρας ένα εγχείρημα που μόνο με επιτυχία θα μπορούσε να στεφθεί.

Μοναδικός στόχος και σκοπός η ενίσχυση του Συλλόγου, τα θετικά μηνύματα της αιμοδοσίας και η προσφορά στον συνάνθρωπο.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Φιλήμονας Νικολάου έκανε ανοιχτή πρόσκληση προς τους φίλους και τα μέλη του συλλόγου για την στελέχωση της θεατρικής ομάδας. Η ανταπόκριση ήταν άκρως συγκινητική. Με προθυμία και σθένος και με μοναδικό κίνητρο την Αιμοδοσία αξιόλογα μέλη έλαβαν θέση και ρόλο.

Η συγγραφέας ετοίμασε το έργο και φρόντισε κάθε ρόλος να δίνει γέλιο και χαρά στον κόσμο που θα το δει, αλλά και να ενημερώνει πως η αιμοδοσία πρέπει να μπει στη ζωή όλων για το καλό το δικό μας και των συνανθρώπων μας.

Όλοι ερασιτέχνες μα πιστοί και συνεπείς στις υποδείξεις του σκηνοθέτη και του θεατρικού κειμένου δούλεψαν σκληρά και στο μικρό διάστημα των τεσσάρων μηνών κατάφεραν να στήσουν του «Θερμόαιμους». Ένα έργο με όλους πρωταγωνιστές και ίσους, ενωμένους στον κοινό σκοπό.

Ο Κάλλιστος Διακογεωργίου, ο Θέμης Καλαμάτας, ο Σάββας Καλαθενός, η Μαρία Κρητικού,η Σοφία Κουφομανώλη,η Νομική Δομινίκη Πελεκάνου, η Ασημίνα Σαρή, η Μαρία Τσιμέττα, ο Μάνος Τριαλόνης και ο Γιάννης Φλεβάρης έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό τόσο στις εντατικές πρόβες όσο φυσικά και στις παραστάσεις.

Στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου στις 8:30 το βράδυ, στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο για δύο μέρες  χτυπούσε δυνατά ο παλμός της Αιμοδοσίας, του Εθελοντισμού της Ανιδιοτελούς Προσφοράς του Χιούμορ και της Σάτιρας. Ο κόσμος γέλασε με την ψυχή του και αυτό ήταν η μεγαλύτερη επιβράβευση των κόπων όσων αφιλοκερδώς και με όρεξη δούλεψαν για αυτή την παράσταση.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ εκφράζει ο Σύλλογος στους φίλους τα μέλη και τους χορηγούς που έδωσαν το παρόν.

Pin It on Pinterest

Share This