Ο Δ. Αβραμόπουλος με το Type 214 «Πιπίνος» στο Αιγαίο (φωτογραφίες)

Στο  νεότευκτο υποβρύχιο του ΠΝ Type 214 «Πιπίνος» επιβιβάστηκε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπολυος προκειμένου να συμμετάσχει σε δοκιμαστικό πλου του σκάφους.

Η απόφαση του Δ. Αβραμόπουλου για να επιβιβαστεί στο σκάφος ελήφθη  αιφνιδιαστικά το πρωί και ο οποίος μετά από επικοινωνία του με τον αρχηγό του ΠΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη  του γνωστοποίησε την επιθυμία του.

Έτσι σήμερα το πρωί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συνοδευόμενος από τον  Αρχηγό ΓΕΝ, μετέβη σήμερα στα ΕΝΑΕ Σκαραμαγκά και πραγματοποίησε ολιγόωρο δοκιμαστικό πλου με το Υ/Β «ΠΙΠΙΝΟΣ».

Μετά το δοκιμαστικό πλου, ο κ. Αβραμόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Στα πλαίσια των πρώτων δοκιμαστικών πλόων βρεθήκαμε σήμερα με τον Αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού εδώ στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και πραγματοποιήσαμε έναν πλου, με τον «Πιπίνο», αυτό το καταπληκτικό επίτευγμα της τεχνολογίας που πριν από λίγες μέρες ρίξαμε στο νερό.

Το ελληνικό Ναυτικό, που έχει ξεπεράσει όλα αυτά τα προβλήματα, ενισχύεται ακόμα περισσότερο. Και θα είναι σημαντικός ο ρόλος του και για την εθνική μας ασφάλεια, αλλά και για την όποια αποστολή του ανατεθεί στο όνομα της διεθνούς νομιμότητας.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Αρχηγό και βέβαια τον Κυβερνήτη και το πλήρωμα του υποβρυχίου που με την αξιοσύνη, την ικανότητά τους, την εκπαίδευσή τους και την κατάρτισή τους, εγγυώνται τη χρησιμότητα αυτού του όπλου στα χέρια των άξιων ανδρών μας, αλλά και του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Να τους ευχηθώ καλούς και ασφαλείς πλόες και όταν είναι σε κατάδυση και όταν είναι στην επιφάνεια. Να έχουν πάντα υγεία και να νιώθουν υπερήφανοι για την αποστολή τους.

Και βέβαια μία ιδιαίτερη αναφορά στους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία.

Όπως είχα την ευκαιρία να πω την πρώτη κιόλας ημέρα και μετά την καθέλκυση του υποβρυχίου αυτού, είναι τα ελληνικά χέρια και τα ελληνικά μυαλά που ολοκλήρωσαν την κατασκευή του.

Οι τεράστιες δυνατότητες της ναυπηγοεπισκευαστικής και ναυπηγοκατασκευαστικής μας βιομηχανίας σε ένα μεγάλο βαθμό έχουν να κάνουν με το υψηλού επιπέδου ειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό μας.

Θα πρέπει να σταθούμε κοντά τους και σιγά-σιγά να λύσουμε και τα υπόλοιπα προβλήματα, έτσι ώστε αυτή η υποδομή της χώρας να είναι η αιχμή ανάπτυξης και προόδου της Ελλάδος».

Pin It on Pinterest