Αυγό: Μικρό αλλά θαυματουργό – Τα ωφέλη του για τον οργανισμό και οι θερμίδες

Το αυγό, είναι γνωστό, πως είναι πηγή θρεπτικών συστατικών, αφού αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών και μπορούμε να το εντάξουμε σε κάθε γεύμα της ημέρας, από το πρωινό μας μέχρι και τη βραδυνή μας σαλάτα. 

Πολλοί αποφεύγουν να καταναλώσουν τον κρόκο, καθώς περιέχει το μεγαλύτερο ποσοστό χοληστερόλης αλλά και τις περισσότερες θερμίδες. Παρόλο που όντως το ασπράδι θεωρείται πιο υγιεινό, στον κρόκο συγκεντρώνονται οι περισσότερες βιταμίνες καθώς και τα υπόλοιπα θρεπτικά συστατικά του αυγού.

Ο πίνακας παρακάτω παρουσιάζει αναλυτικά πόση ενέργεια (θερμίδες) αλλά και την ποσότητα θρεπτικών συστατικών που περιέχονται στον κρόκο και το ασπράδι.

Όπως μπορείτε να δείτε στον πίνακα, ο κρόκος παρέχει στον οργανισμό μας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνη Α, η βιταμίνη Β12 και η βιταμίνη D αλλά και το ασβέστιο, το φυλλικό οξύ και τα ωφέλιμα Ω-3 λιπαρά οξέα.

Να συμειωθεί πως το επιτρεπόμενο όριο ημερήσιας πρόσληψης χοληστερόλης είναι τα 300 mg, που σημαίνει ότι μπορείτε να καταναλώνετε αυγό άφοβα ακόμα και καθημερινά, αρκεί να προσέχετε με τι το συνδυάζετε, αποφεύγοντας το κόκκινο κρέας, το τυρί ή άλλα λιπαρά γαλακτοκομικά.

Pin It on Pinterest