Αύξηση 11,38% παρουσίασε η τουριστική κίνηση στη Ρόδο

Αύξηση της τάξης του 11,38% παρουσίασε η τουριστική κίνηση τον Μάιο στο νησί της Ρόδου σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το αεροδρόμιο «Διαγόρας».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τον μήνα που πέρασε επισκέφθηκαν το νησί συνολικά 237.873 άτομα, έναντι 213.564 τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Στα θετικά είναι η μεγάλη αύξηση της κίνησης από τη Γερμανία, τη Φινλανδία και την Ελβετία. Ωστόσο, η θεαματική αύξηση προέρχεται από το Ισραήλ και φθάνει το 56%.

Στον αντίποδα, αισθητή αλλά και αναμενόμενη ήταν η μείωση από τη Ρωσία, πρωτίστως και ακολούθως από την Ουκρανία, ως απόρροια της έντασης στις σχέσεις των δύο χωρών.

Τον περασμένο μήνα επισκέφθηκαν το νησί 10% λιγότεροι Ρώσοι τουρίστες, και 50% λιγότεροι Ουκρανοί, ενώ υστέρηση κατέγραψε και η ιταλική αγορά.

Πάντως, παρά το ότι η ρωσική αγορά έχασε μεγάλο μέρος από τη δύναμή της, εξακολουθεί να κατέχει την τρίτη θέση μετά την Αγγλία και τη Γερμανία που καταλαμβάνουν την πρώτη και τη δεύτερη θέση, αντίστοιχα.

Αυξητικό ήταν επίσης, το τουριστικό ρεύμα τον μήνα Μάιο από τις αγορές της Σκανδιναβίας καθώς και από τις χώρες της Μπενελούξ (Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο), ενώ τουρίστες επισκέφθηκαν τη Ρόδο τον μήνα που πέρασε και από την Ιρλανδία, την Αίγυπτο, την Εσθονία, τη Γεωργία, και τη Σλοβενία.

Σε ό,τι αφορά την κίνηση εσωτερικού, αυτή κατέγραψε μείωση σε ποσοστό 9,12%, καθώς τον προηγούμενο μήνα επισκέφθηκαν τη Ρόδο 27.438 άτομα, ενώ έναν χρόνο πριν ο αριθμός των ατόμων που ταξίδεψαν εκεί ήταν 30.190.

Πηγή : zougla.gr

Pin It on Pinterest