Αθλητισμός το παρόν και το μέλλον του τόπου μας. Άρθρο του Τσιμπούκα Εμμανουήλ – Υποψήφιος με τον Χατζηεθυμίου

Γράφει ο : Τσιμπούκας Εμμανουήλ, υποψήφιος τοπικός σύμβουλος Δ.Δ. Ρόδου με την παράταξη ΡΟ.ΔΗ. του Χατζή  Χατζηευθυμίου

Αθλητισμός το παρόν και το μέλλον του τόπου μας.

Οι λανθασμένες πολιτικές και η πολυεπίπεδη κρίση, δεν έχουν επηρεάσει μόνο την υγεία και την παιδεία, αλλά και πολλούς άλλους τομείς. Έχουν πληγώσει  βάναυσα και τον αθλητισμό!

Σήμερα, η πατρίδα τόσων ολυμπιονικών, όπως ο Διαγόρας ο Ρόδιος, ο Διαμάγητος , ο Ακουσίλαος , ο Δωριέας , ο Ευκλής , ο Πεισίδωρος και ο Λεωνίδας ο Λίνδιος, που δόξασαν την Ρόδο, χτυπήθηκε από την αδιαφορία του δήμου γραφειοκράτη.

Οι νέοι ερχόμαστε να θυμηθούμε και να θυμίσουμε πως πριν μια τετραετία, ο τότε δήμαρχος  Χατζής Χατζηευθυμίου, ένας άνθρωπος με ευαισθησίες και όραμα για τον αθλητισμό, δημιούργησε γήπεδα τοξοβολίας, beach volley, αίθουσα σκοποβολής. Διοργάνωσε το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του τρίαθλου, το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ νέων ανδρών και επίσης  έδωσε την ευκαιρία στους Ρόδιους να δουν το αθλητικό κέντρο Καλλιπάτειρα να φιλοξένει το μεγαλύτερο μέρος των αγώνων «ISLAND GAMES 2007», μια διοργάνωση που δεν είχε φέρει μόνο αθλητές, αλλά και επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Σκοπός μας είναι να ξαναβρεθεί  το αθλητικό μας επίπεδο εκεί που του αρμόζει. Να ξαναγίνει η προσπάθεια που άρχισε ο Χατζής Χατζηευθυμίου, να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας και να δώσουμε στα αθλητικά κέντρα και στάδιά μας  τις δυνατότητες που θα έπρεπε να έχουν.

Οι στόχοι μας είναι :

-Η συντήρηση της ποδηλατικής πίστας του σταδίου Διαγόρα και επαναλειτουργία της.

-Η συντήρηση και επαναλειτουργία του βοηθητικού σταδίου Διαγόρα.

-Καταγραφή ζημιών αθλητικού κέντρου Καλλιπάτειρα, αποκατάσταση αυτών, συντήρηση και επαναλειτουργία όλων των εγκαταστάσεων.
-Ν.Ο.Ρ συντήρηση της θερμαινόμενης πισίνας, προπονητικού κέντρου, στίβου κλπ.

-Νέες υποδομές και λειτουργία επιτραπέζιας αντισφαίρισης (πινγκ-πονγκ) σε Βενετόκλειο και Διαγόρα.

Η Ρόδος τα πέντε επόμενα χρόνια πρέπει να γίνει η πόλη και το νησί του αθλητισμού.

Pin It on Pinterest