Για παύση καθηκόντων ο Αθηνόδωρος Κωνσταντίνου για φιλικές – οικογενειακές εξυπηρετήσεις με παρέμβαση Ρακιντζή

Αμφίβολο το μέλλον του στη νέα Δημοτική αρχή μετά απο παράπονα κατοίκων της περιοχής στον Φώτη Χατζηδιάκο .
Ποινή δίμηνης παύσεως του αντιδημάρχου Καλλιθέας κ. Αθηνόδωρου Κωνσταντίνου από τα καθήκοντά του, εισηγήθηκε χθες το Πειθαρχικό Συμβούλιο Αιρετών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, στον Γενικό Γραμματέα.Η γνωμοδότηση του Πειθαρχικού Συμβουλίου ακολούθησε την περσινή παρέμβαση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρου Ρακιντζή και αφορά τη διαβόητη υπόθεση της λειτουργίας αυθαίρετης καντίνας στην «παραλία των γυμνιστών» από τον αδελφό του αιρετού κ. Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου.
Είναι εξάλλου η δεύτερη φορά που επιλαμβάνεται το Πειθαρχικό Συμβούλιο αιρετών, αφού τον Μάιο του 2010, είχε εισηγηθεί την τρίμηνη παύση του τότε δημάρχου Καλλιθέας κ. Ιωάννη Ιατρίδη και του τότε αντιδημάρχου κ. Κωνσταντίνου Αθηνόδωρου, από τα καθήκοντά τους.
Ο πρώτος πειθαρχικός έλεγχος προκλήθηκε μετά και από παρέμβαση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, ο οποίος έχει ζητήσει εξάλλου και σχετική ποινική έρευνα.
Ο έλεγχος της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία της μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο για έκδοση ψευδούς βεβαίωσης από τον αντιδήμαρχο που αποσκοπούσε στη νομιμοποίηση κτίσματος στην “παραλία των γυμνιστών” ιδιοκτησίας του αδελφού του τελευταίου.
Υπενθυμίζουμε ότι ο επικεφαλής της μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο κ. Γ. Κώστας κατήγγειλε ότι ο αντιδήμαρχος του Δήμου Καλλιθέας Κωνσταντίνου Αθηνόδωρος, με αρμοδιότητα στις τεχνικές υπηρεσίες, χορήγησε την υπ’ αρ 1479/29-5-2007 ψευδή βεβαίωση με την οποία πιστοποιείτο ότι ο αδελφός του Κων. Κωνσταντίνου, είχε κτίσμα στην «παραλία των γυμνιστών», περιοχής Φαληρακίου, προ του 1955.
Η ενέργειά του αυτή είχε, σύμφωνα με την καταγγελία, ως σκοπό την ηλεκτροδότηση και νομιμοποίηση παράνομου κτίσματος, που ανεγέρθηκε επί της παραλίας.
Ο κ. Αθηνόδωρος Κωνσταντίνου έχει απαλλαγεί πάντως οριστικά για το συγκεκριμένο σκέλος της υπόθεσης από τα ποινικά δικαστήρια.
Οι αψιμαχίες για την διαβόητη καντίνα ξεκίνησαν ύστερα από επεισόδιο που σημειώθηκε μεταξύ του αδελφού του αντιδημάρχου και ενός καθηγητή.
Ο τελευταίος συγκεκριμένα είχε καταγγείλει το θέρος του 2009, εξωδίκως, με δικαστικό επιμελητή, στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δωδεκανήσου, στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, στο Υπουργείο Παιδείας, σε Λύκειο, στο Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Λυκείου, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και σε Αστυνομικό Τμήμα ότι ο καθηγητής σε τακτά χρονικά διαστήματα και σχεδόν καθημερινά, εμφανιζόταν στην «παραλία των γυμνιστών» και παρενοχλούσε με τρόπο «αισχρό» τους λουόμενους και συγκεκριμένα τις γυναίκες, που επισκέπτονταν την περιοχή για γυμνισμό.
Υποστήριξε συγκεκριμένα ότι ο καθηγητής πλησίαζε κοντά τους λουόμενους και επιδείκνυε σε στύση το μόριό του, αυτοϊκανοποιούμενος εν συνεχεία με αυνανισμό! Ισχυρίστηκε ακόμη ότι είχε απειλήσει και εξυβρίσει άτομα που βρίσκονταν στην καντίνα.
Ο καθηγητής απάντησε στην ως άνω καταγγελία με την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς σε βάρος του αδελφού του αντιδημάρχου και αρνήθηκε κατηγορηματικά τα καταγγελλόμενα σε βάρος του ισχυριζόμενος ότι αφορμή στην όλη μεθόδευση και κατασκευή των ψευδολογιών του μηνυόμενου έδωσε η ενασχόληση του σχετικά με τη νομιμότητα της λειτουργίας της καντίνας που διατηρεί στην παραλία.
Κατήγγειλε δε ότι η λειτουργία του εν λόγω καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος είναι παράνομη επισημαίνοντας ότι ευθύνη φέρει και ο αδελφός του μηνυόμενου αντιδήμαρχος του Δήμου Καλλιθέας.
Είχε υποστηρίξει ότι χορήγησε τον Μάιο του 2007 βεβαίωση σύμφωνα με την οποία το κτίσμα στην «παραλία των γυμνιστών» είναι προϋφιστάμενο του 1955.
Το ζήτημα αποτέλεσε αντικείμενο ελέγχου και από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρο Ρακιντζή μετά και από καταγγελία την 16η Ιουνίου 2009 του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου.
Η υπόθεση επανήλθε στο προσκήνιο μετά από νέα παρέμβαση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.
H Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, έχει προ πολλού διατάξει την κατεδάφισή της καντίνας, για σωρεία παραβάσεων που σχετίζονται και με καταλήψεις κοινοχρήστων χώρων στον αιγιαλό και στην παραλία.
Την 30ή Ιουλίου 2013 ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης με το αριθμ. Πρωτ. 578.09/15936 έγγραφό του ζήτησε να ενημερωθεί γιατί δεν έχουν ακόμη κινηθεί οι διαδικασίες για τη σφράγιση και την κατεδάφιση της αυθαίρετης καντίνας από το Δήμο Ρόδου.
Στο έγγραφο του Γενικού Επιθεωρητή ανταποκρίθηκε ο χωρικός αντιδήμαρχος Καλλιθέας κ. Αθην. Κωνσταντίνου, αδελφός του ιδιοκτήτη της αυθαίρετης καντίνας, ο οποίος ήταν και ο ελεγχόμενος ενώπιον της επιτροπής πειθαρχικού ελέγχου των αιρετών.
Ο αντιδήμαρχος κατήγγειλε ουσιαστικά τον αδελφό του, για τη λειτουργία σφαγισμένης αυθαίρετης καντίνας, ενώ ανέφερε ότι η εντολή σφράγισης είχε αποσταλεί στην αστυνομία, που είναι αρμόδια να ελέγξει τη λειτουργία του καταστήματος.
Ο διοικητής του ΑΣ Φαληρακίου, με έγγραφό του υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο πρωτόκολλο σφράγισης δεν φέρεται ως εισερχόμενο στο ΑΤ Αρχαγγέλου.
Θυμίζουμε ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου με βούλευμά του αποφάνθηκε να μην γίνει κατηγορία εναντίον του αντιδημάρχου κ. Αθηνόδωρου Κωνσταντίνου για την αξιόποινη πράξη της άνευ αδείας μεταβολής αιγιαλού και παραλίας.

Θυμίζουμε ακόμη ότι έχει κριθεί αθώος, λόγω αμφιβολιών, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου με τον αδελφό του κι ακόμη δύο κατοίκους της περιοχής.

Πηγή : Dimokratiki

 

Pin It on Pinterest