Αθήνα, Ρόδος και Μήλος στους καλύτερους προορισμούς για το 2023!

Τρεις ελληνικοί προορισμοί “φιγουράρουν” μεταξύ των 20 καλύτερων προορισμών της Ευρώπης για το 2023, στη σχετική κατάταξη της πλατφόρμας European Best Destinations, με έναν από αυτούς να βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα.

Ειδικότερα, η Αθήνα αναδείχθηκε στη δεύτερη θέση με τους καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς για το 2023, με την πρώτη θέση να καταλαμβάνει η Βαρσοβία.

Αναφερόμενη στη Αθήνα, η πλατφόρμα υπογραμμίζει ότι η πρωτεύουσα της Ελλάδας είναι ένας προορισμός που πρέπει να επισκεφτεί κάποιος πολλούς λόγους. Πρώτα από όλα, είναι το λίκνο της δημοκρατίας και της φιλοσοφίας. Πολλοί υποθέτουν ότι το γαλάζιο της θάλασσας, τα απίστευτα τοπία και το όμορφο φως του ήλιου βοηθούν τα πνεύματα να ξεφύγουν από την καθημερινότητα και να ξεσηκωθούν.

Επίσης, η Αθήνα είναι ένας εκλεπτυσμένος κοσμοπολίτικος κόμβος, με εξαιρετικές γαστρονομικές απολαύσεις,  νυχτερινή ζωή, δημιουργικές δονήσεις και μια ακμάζουσα καλλιτεχνική σκηνή. Είναι ένας καλλιτεχνικός φάρος του αρχαίου κόσμου με εντυπωσιακά μεσογειακά τοπία.

Ο δεύτερος ελληνικός προορισμός που περιλαμβάνεται στο Top 2o είναι η Ρόδος, η οποία βρίσκεται στη 14η θέση, με την πλατφόρμα να επισημαίνει ότι πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης. Την χαρακτηρίζει ως τέλειο προορισμό για κάθε είδους ταξιδιώτη, για όσους αναζητούν να εντρυφήσουν στην ιστορία, για εκείνους που “διψούν” για ήλιο, για οικογενειακές αποδράσεις και ονειρεμένες διακοπές.

Η Μήλος είναι ο τρίτος ελληνικός προορισμός που περιλαμβάνεται στην κατάταξη με τους καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς, ευρισκόμενη στη 18η θέση, με την πλατφόρμα να επισημαίνει ότι ενδείκνυται για μοναδικές διακοπές.

Πάνω από μισό εκατομμύριο ταξιδιώτες από 178 χώρες συμμετείχαν στην ψηφοφορία για τους καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς για το 2023, με 20 προορισμούς να στέφονται ως “Best European Destinations 2023”, από συνολικά τετρακόσιους υποψήφιους προορισμούς.

Αυτοί είναι οι καλύτεροι ευρωπαϊκοί προορισμοί για το 2023

1. Βαρσοβία, Πολωνία

2. Αθήνα

3. Μάριμπορ, Σλοβενία

4. Βιέννη, Αυστρία

5. Τσιταντέλα, Ιταλία

6. Έσσεν, Γερμανία

7. Βεσζπρέμ – Ουγγαρία

8. Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

9. Γκρενόμπλ, Γαλλία

10. Μάνχαϊμ, Γερμανία

11. Πόρτο Σάντο, Μαδέρα

12. Τολέδο, Ισπανία

13. Φαϊάλ, Αζόρες

14. Ρόδος

15. Κοπεγχάγη, Δανία

16. Τόσα ντε Μαρ, Ισπανία

17. Ασκόνα-Λοκάρνο, Ελβετία

18. Μήλος, Ελλάδα

19. Πράγα, Τσεχία

20. Σόλλερ, Ισπανία

Πηγή money-tourism.gr

Pin It on Pinterest

Share This