Ανήλικοι αθίγγανοι έσπασαν μαγαζί στη Ρόδο όταν ο ιδιοκτήτης ανακάλυψε την πλεκτάνη τους

Συμπολίτης μας ο οποίος διατηρεί κατάστημα στην περιοχή της Μητρόπολης  Ρόδου, έπεσε θύμα πλεκτάνης ανήλικων αθίγγανων που ίσως είχαν την καθοδήγηση κάποιων ενηλίκων.

Τις τελευταίες δέκα ημέρες περίπου παρατηρούσε ότι τα λιγοστά λεφτά που άφηνε στο ταμείο του για το ξεκίνημα της επόμενης ημέρας, εξαφανίζονταν χωρίς να υπάρχει λογική εξήγηση. Ποτέ δεν έβρισκε παραβιασμένο το μαγαζί του.

Έτσι πριν από δυο ημέρες έβαλε συναγερμό και είχε αφήσει κάποια χρήματα στο ταμείο για να καταλάβει τι γίνεται. Τα ξημερώματα χτυπάει ο συναγερμός, μεταβαίνει αμέσως στο μαγαζί του και βρίσκει κλειδωμένη την πόρτα και όχι παραβιασμένη. Τα χρήματα όμως έλειπαν από το ταμείο.

Αμέσως αλλάζει κλειδαριές για να προφυλάξει το κατάστημα  του, καθώς ανακάλυψε ότι ανήλικοι αθίγγανοι που γυρόφερναν το μαγαζί του έστησαν πλεκτάνη και κάποια στιγμή που ήταν αμέριμνος  σε διπλανό μαγαζί πήραν τα κλειδιά του και έβγαλαν αντικλείδια. Έκτοτε κάθε βράδυ έμπαιναν ανενόχλητοι στο μαγαζί και άδειασαν το ταμείο.

Εχθές τα ξημερώματα ο ιδιοκτήτης του καταστήματος επέστρεψε να βάλει τον συναγερμό καθώς τον είχε ξεχάσει και έκπληκτος βρήκε την τζαμαρία του καταστήματος του σπασμένη, μια μεγάλη ζημιά που θα αναγκαστεί να πληρώσει. Εφόσον δεν είχαν κλειδιά να μπουν και βρήκαν αλλαγμένες τις κλειδαριές, από αντίδραση έσπασαν την πόρτα και φυσικά άδειασαν το ταμείο για ακόμα μια φορά.

Ο ίδιος δηλώνει αγανακτισμένος στο rodosreport εξιστορώντας την ιστορία του, καθώς όπως μας είπε η αστυνομία δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Τους συλλαμβάνει και την επόμενη ώρα είναι όλοι έξω από την εισαγγελία.  Την υπόθεση έχει αναλάβει η αστυνομία, αλλά ο ίδιος δεν περιμένει να βγει κάποια άκρη.

Οι πολίτες της Ρόδου πλέον νιώθουν μόνο ανασφάλεια και  αγανάκτηση καθώς συνεχώς πέφτουν θύματα πλεκτανών και δυσάρεστων πράξεων των αθίγγανων. Η απογοήτευση τους είναι μεγάλη απέναντι στη στάση των αρμόδιων αρχών και  πως αντιμετωπίζουν παρόμοια περιστατικά.

rodosreport.gr

Pin It on Pinterest

Share This