«Το Αταίριαστο Ζευγάρι» απο την θεατρική ομάδα «THEORION»

H Θεατρική ομάδα «THEORION» του Συλλόγου Νέων Παραδεισίου Ωρίωνα όπως κάθε καλοκαιρί, έτσι και φέτος παρουσιάζει την κωμωδία «Το Αταίριαστο Ζευγάρι» (Γυναικεία έκδοση) του Αμερικάνου συγγραφέα Νηλ Σάιμον σε μετάφραση του Παύλου Μάτεσι και επιμέλεια-προσαρμογή Μαρίας Σαραντώνη.

Μετά την αρχική θεατρική κωμωδία το 1965 με τους ανδρικούς ρόλους του Όσκαρ και Φήλιξ, ο Νηλ Σάιμον το 1985 έγραψε «Το Αταίριαστο Ζευγάρι» στη γυναικεία του έκδοση με τους αντίστοιχους γυναικείους ρόλους της Ολυμπίας και Φλωρεντίας.

Ο συγγραφέας στο έργο του μιλάει για τη φιλία, τη διαφορετικότητα αλλά και για τη δυναμική της συνύπαρξης.

Επίσης, όπως και ο ίδιος είχε δηλώσει, μέσα από τις κωμωδίες του απεικονίζει πάντα μια χιουμοριστική κατάσταση που όμως πάντα κρύβει κάποιο πόνο. Με ένα εκλεπτυσμένο αστικό χιούμορ μέσα από «Το Αταίριαστο Ζευγάρι» ο Νηλ Σάϊμον καταγράφει τους ανθρώπους με τη χάρη της κωμωδίας και παρουσιάζει τη «Μεσαία Αμερική», όταν το περίφημο «αμερικάνικο όνειρο» έχει πια ξεθωριάσει…

Λίγα λόγια για την έναρξη του έργου. Μια παρέα γυναικών από τη Νέα Υόρκη όπως κάθε Παρασκευή συγκεντρώνεται για παιχνίδι στο σπίτι της Ολυμπίας. Μόνο που αυτή τη φορά καθυστέρησε πολύ να έρθει η Φλωρεντία…. Καταφθάνει τελευταία και απελπισμένη….

Παίζουν με σειρά εμφάνισης:
Mίκη – ΤΣΑΜΠΙΚΑ ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
Σύλβια – ΚΙΚΗ ΣΑΡΑΝΤΩΝΗ
Βέρα – ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΠΟΤΣΟΥ
Ολυμπία – ΜΑΡΙΑ ΣΑΡΑΝΤΩΝΗ
Φλωρεντία – ΚΑΙΤΗ ΠΑΜΠΑΚΑ
Μανόλο – ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΜΑΝΩΛΗΣ
Χεσούς – ΕΥΘΥΜΗΣ ΒΟΛΟΝΑΚΗΣ

Επιμέλεια παράστασης Κωνσταντίνος Μανής
Μουσική Ωρίωνας
Κοστούμια Ωρίωνας
Οργάνωση παραγωγή Ωρίωνας