Αστυνομικοί πυροβόλησαν Κούρδο που επιχειρούσε να κατεβάσει τουρκική σημαία

Ο άνδρας φώναξε «Ελευθερία στο Κουρδιστάν» και απείλησε τους αστυνομικούς με μαχαίρι πριν εξουδετερωθεί

Από πυρά της αστυνομίας τραυματίσθηκε σήμερα ένας Κούρδος, ενώ προσπαθούσε να κατεβάσει την τουρκική σημαία από αστυνομικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης, αναφέρει ο τοπικός Τύπος.

Ένας αστυνομικός πυροβόλησε τον 28χρονο άνδρα τραυματίζοντάς τον στην γάμπα ενώ αυτός επιχειρούσε να σκαρφαλώσει στο κτίριο του αστυνομικού τμήματος του Γκαζιοσμανπασά, μιας εργατικής συνοικίας στο ευρωπαϊκό τμήμα της πόλης.

Ο άνδρας, ο οποίος ονομάζεται Αλί Οτσγκούν, φώναξε, «Ελευθερία στο Κουρδιστάν», και απείλησε τους αστυνομικούς με ένα μαχαίρι πριν εξουδετερωθεί και μεταφερθεί σε πλησίον νοσοκομείο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Χουσεΐν Αβνί Μουτλού συνεχάρη την αστυνομία μέσω του λογαριασμού του στο Twitter προσθέτοντας πως καταδικάζει «το βρόμικο χέρι που επιτίθεται στην ένδοξη σημαία και επιδιώκει την πρόκληση τούτη την ιερή ημέρα» της αρχής του ιερού μήνα του Ραμαζανιού.

Παρόμοιο επεισόδιο είχε προκαλέσει πρόσφατα συμπλοκές όταν ένας μασκοφόρος άνδρας είχε κατεβάσει την τουρκική σημαία σε μια στρατιωτική βάση στη διάρκεια βίαιων επεισοδίων στο Ντιγιάρμπακιρ που είχαν στοιχίσει τη ζωή σε δύο ανθρώπους.

Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε αντιδράσει έντονα στην ενέργεια αυτή και είχε δηλώσει πως όποιος επιχειρήσει να υποστείλει την «ιερή σημαία της χώρας, θα πληρώσει το τίμημα της πράξης του».

Πηγή : newsbeast.gr

Pin It on Pinterest