Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στο Νότιο Αιγαίο

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες Νοτίου Αιγαίου

Η πραγματοποίηση τους έγινε στο πλαίσιο ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού και δράσεων με στόχο την πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας

Οι έλεγχοι αυτοί είχαν αντικείμενο την εφαρμογή του Κ.Ο.Κ. την εφαρμογή του Κ.Ο.Κ. και τον εντοπισμό αλλοδαπών που διαμένουν παράνομα στη χώρα

Προσήχθησαν (46) άτομα από τα οποία συνελήφθησαν (5) και βεβαιώθηκαν (84) παραβάσεις


Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου, το διήμερο από 2 έως 4.12.2014, πραγματοποιήθηκε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση με στοχευμένες εξορμήσεις για την πρόληψη και καταστολή της παραβατικότητας.

Οι εξορμήσεις αυτές οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν στη βάση συγκεκριμένου σχεδιασμού, από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Κυκλάδων, Α’ και Β’ Δωδεκανήσου και είχαν στόχο την αντιμετώπιση προβλημάτων αστυνομικής φύσης, που συναρτώνται με τις τοπικές συνθήκες και ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.

Συγκεκριμένα αντικείμενο των αστυνομικών δράσεων ήταν έλεγχοι για παραβάσεις που αφορούν την οδική ασφάλεια και εντοπισμός αλλοδαπών που διαμένουν παράνομα στη χώρα μας.

Για τις εξορμήσεις αυτές συγκροτήθηκαν μικτά κλιμάκια ελέγχων στα οποία συμμετείχαν συνολικά (64) αστυνομικοί από διάφορες Αστυνομικές Υπηρεσίες Τάξης, Τροχαίας και Ασφάλειας, με ανάλογο αριθμό μέσων και εξοπλισμού.

Ελέχθησαν:

  • (12) επιχειρήσεις-καταστήματα
  • (322) άτομα
  • (238) οχήματα

Προσήχθησαν: (46) άτομα

Συνελήφθησαν (5) αλλοδαποί για παράνομη διαμονή

Βεβαιώθηκαν συνολικά (84) παραβάσεις από τις οποίες:

  • (79) του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
  • (5) της Νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς

 

Τα άτομα που συνελήφθησαν, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στις αρμόδιες κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις που έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων,  θα συνεχιστούν σε όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Pin It on Pinterest