Ενέργειες απο τον Δήμαρχο για διάθεση ασθενοφόρων και διασωστών στη Ρόδο

Ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος στο περιθώριο της χθεσινής (Κυριακή) πρώτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Δημήτρη Παπαγιαννίδη καθώς και τον προϊστάμενο του παραρτήματος στη Ρόδο Χαράλαμπο Τζιμπλέκα.

Κεντρικό θέμα της συνάντησης ήταν η άμεση διάθεση διασωστών και ασθενοφόρων προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες στις δομές υγείας του νησιού και συγκεκριμένα των δημοτικών ενοτήτων Ατταβύρου, Καμείρου και Νότιας Ρόδου.
Ο δήμαρχος Ρόδου επεσήμανε το κατεπείγον του πράγματος σε ό,τι αφορά την περιοχή μας. Πληροφορούμενος την προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΑΒ ο κ. Χατζηδιάκος απέστειλε το απόγευμα της Κυριακής την κάτωθι επιστολή:

Θέμα : Επείγουσα στελέχωση του νησιού της Ρόδου με διασώστες και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Κύριε Πρόεδρε,

Μετά τη σημερινή μας συνάντηση στη Ρόδο και λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του νησιού της Ρόδου, ζητούμε την άμεση διάθεση διασωστών, καθώς και ασθενοφόρων, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των κατοίκων των απομακρυσμένων περιοχών των δημοτικών ενοτήτων της Νότιας Ρόδου, Καμείρου και Ατταβύρου, καθώς και των επισκεπτών λόγω της σημαντικής αύξησης του αριθμού αυτών και της επέκτασης της τουριστικής περιόδους μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου.

Ο αυξημένος κίνδυνος και οι πιθανές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, καθιστούν επιτακτική ανάγκη την άμεση στελέχωση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ με ανθρώπινο δυναμικό και με ασθενοφόρα, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις αυξανόμενες ανάγκες του νησιού μας.

Η καθυστέρηση λήψης απόφασης για τοποθέτηση προσωπικού εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για την υγεία και τις ζωές τόσο των μόνιμων κατοίκων του νησιού, όσο και των εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την εικόνα της χώρας μας.

Ο Δήμος Ρόδου και οι φορείς του νησιού είναι στην διάθεση σας για την παροχή οποιασδήποτε συνδρομής.
Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Ρόδου

Φώτης Χατζηδιάκος

Pin It on Pinterest