Ασταμάτητη η Τουρκία σε Ρόδο και Καστελόριζο – Με νέα Navtex στα 6,5 ναυτικά μίλια (χάρτης)

Συνεχίζει ακάθεκτη η Τουρκία να προκαλεί εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας με νέα Navtex αυτή τη φορά απο τις 21 Νοεμβρίου έως τις 29 φτάνοντας σύμφωνα με τις συντεταγμένες στα 6,5 ναυτικά μίλια απο το Καστελλόριζο .

Πρόκειται για ξεκάθαρη πολλαπλή πρόκληση εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας που θέτει σε αμφισβήτηση της υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ των νησιών μας , γκριζάροντας καθημερινά ανενόχλητη Ελληνικές περιοχές.

Δυστυχώς η Ελληνική κυβέρνηση άφησε αναπάντητες τις προκλήσεις της γείτονος χώρας με αποτέλεσμα κάθε μέρα που περνά οι περιοχές αυτές να γκριζάρονται και να θεωρούνται αμφισβητήσιμες .

Η νέα Navtex καταπατά ακόμα για μια φορά το δικαίωμα της επέκτασης των συνόρων της χώρας μας στα 12 ναυτικά μίλια , ενώ μονίμως όλο αυτό τον καιρό καταπατάται με απειλή όλων η Ελληνική υφαλοκρηπίδα .

Τυχόν επίλυση των διαφορών στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης όπως προτάσσει η Ελληνική κυβέρνηση , σημαίνει πως η Ελλάδα θα χάσει νόμιμη Ελληνική υφαλοκρηπίδα στο πλαίσιο μιας “ειρηνικής διευθέτησης” του προβλήματος.

Δείτε την νεα Navtex στον χάρτη :

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ