Η ασπιρίνη στη μάχη κατά του καρκίνου

Μια ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου υποστηρίζει ότι η ασπιρίνη μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου από τρεις μορφές καρκίνου.
Ωστόσο, σύμφωνα με τους ερευνητές, χρειάζεται να λαμβάνει κανείς ασπιρίνη επί πέντε –ή και 10 χρόνια- προκειμένου να γίνουν ορατά τα οφέλη.
Οι ερευνητές βρήκαν, ότι η λήψη ασπιρίνης για αρκετά χρόνια στη μεσήλικη ζωή, μπορεί να μειώσει τους θανάτους από καρκίνο του παχέος εντέρου, του οισοφάγου και του στομάχου κατά 40%, 35% και 50% αντίστοιχα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters ο ισχυρισμός τους βασίζεται σε μια σαρωτική επανεξέταση όλων των διαθέσιμων ερευνών που έχουν γίνει γύρω από τις παρενέργειες και τα οφέλη της ασπιρίνης.
Οι ερευνητές τονίζουν ότι χρειάζεται να λαμβάνει κανείς συστηματικά ασπιρίνη ανάμεσα στις ηλικίες 50-65 ετών –ημερήσια δόση 75-100 ml- και για χρονικό διάστημα έως και 10 χρόνια, για να φανούν τα «αποτελέσματα».
Ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Jack Cuzick, τόνισε ακόμη ότι το γεγονός αυτό δεν «απαλλάσσει» τους ανθρώπους από την υποχρέωση να ακολουθούν ένα υγιεινό τρόπο ζωής.
«Παρότι η καθημερινή λήψη ασπιρίνης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου από μερικά είδη καρκίνων, δεν πρέπει να εκληφθεί ως δικαιολογία για να αποφύγει κανείς τη βελτίωση του τρόπου διατροφής και ζωής του γενικότερα» είπε μιλώντας στον Guardian.
Πηγή : newsbeast.gr

Pin It on Pinterest