Ξεκινάει σε λίγες ημέρες το ιστιοπλοϊκό πρωτάθλημα του ΑΣΙΑΘ Ρόδου

Στο τελευταίο στάδιο βρίσκονται οι προετοιμασίες ενόψει των φετινών ιστιοπλοϊκών αγώνων του Ιστιοπλοϊκού Πρωταθλήματος 2014 που θα διοργανώσει και φέτος ο ΑΣΙΑΘ Ρόδου. Ήδη ολοκληρώνονται οι συντηρήσεις των σκαφών που βρίσκονται στο καρνάγιο από κυβερνήτες και πληρώματα και τις επόμενες ημέρες τα ιστιοπλοϊκά σκάφη θα αρχίσουν να καθελκύονται στο νερό έτσι ώστε να είναι έτοιμα για τον πρώτο αγώνα του Πρωταθλήματος, που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 26-27 Απριλίου.

Όπως κάθε έτος, ο πρώτος αγώνας θα είναι ΤΟ ΤΑΜΑ, ο οποίος έχει προορισμό τον Πανορμίτη. Ο αγώνας συνοδεύεται από τον αγιασμό των σκαφών που γίνεται το πρωί της Κυριακής, στην προβλήτα που βρίσκεται μπροστά από την Ιερά Μονή του Πανορμίτη.

Το εφετινό Πρωτάθλημα περιλαμβάνει συνολικά 6 αγώνες, μεταξύ αυτών και τους διεθνείς ιστιοπλοϊκούς αγώνες Rodos Cup 2014 (τον ιστιοπλοϊκό αγώνα με τις περισσότερες ξένες συμμετοχές πανελληνίως) και Channel Reggattta 2014 που συνδιοργανώνεται με τον Ιστιοπλοϊκό Σύλλογο του γειτονικού Μαρμαρίς και φέτος θα γίνει στην Τουρκία. Επίσης φέτος ο ΑΣΙΑΘΡ έχει την ευθύνη διοργάνωσης του Aegean Regatta 2014, του μεγαλύτερου ελληνικού ιστιοπλοϊκού αγώνα. Το Aegean Regatta θα εκκινήσει από την Λέρο με ενδιάμεσους σταθμούς την Κω και την Τήλο και τερματισμό στην Ρόδο. Το πρόγραμμα του πρωταθλήματος περιλαμβάνει επίσης και τους διήμερους αγώνες ΤΑΜΑ, ΣΥΜΗ και ΝΕΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΩΝ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Πρωταθλήματος 2014 είναι το πραρακάτω:
•    26-27 Απριλίου 2014, ΤΟ ΤΑΜΑ, Ρόδος – Πανορμίτης – Ρόδος
•    31 Απριλίου – 1 Μαίου 2014, ΣΥΜΗ 2014, Ρόδος – Σύμη – Ρόδος
•    21-23 Ιουνίου 2014, Channel Regatta 2014, Διεξαγωγή στην Τουρκία
•    21-25 Ιουλίου 2014, Rodos Cup 2014, Κως – Νίσυρος, Σύμη – Ρόδος
•    17-24 Αυγούστου 2014, Aegean Regatta 2014, Λέρος – Κως – Τήλος – Ρόδος
•    13-14 Σεπτεμβρίου 2014, ΝΕΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΩΝ, Ρόδος – Σύμη – Ρόδος

Για άλλη μια χρονιά, πληρώματα και κυβερνήτες του ΑΣΙΑΘΡ αναμένεται να δώσουν σκληρές μάχες για να αποδείξουν το υψηλό αγωνιστικό επίπεδό τους, το οποίο επιβεβαιώθηκε και το 2013, με την κατάληψη των πρωτιών και πολύ υψηλών θέσεων στο Ranking List Νήσων Αιγαίου της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας σε όλες τις κατηγορίες από σκάφη που ανήκουν στην Δύναμη του ΑΣΙΑΘΡ.
Το πλήρες πρόγραμμα των αγώνων είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΑΣΙΑΘΡ www.asiathr.gr

Σειρά εκδηλώσεων πραγματοποίησαν στη Ρόδο, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, το EuropeDirect Νοτίου Αιγαίου της ΑΝ.ΔΩ Α.Ε, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Ρίξτε μία Ματιά

Σειρά εκδηλώσεων πραγματοποίησαν στη Ρόδο, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, το EuropeDirect Νοτίου Αιγαίου της ΑΝ.ΔΩ Α.Ε, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ »

Pin It on Pinterest