Ασφυξία στα παιδιατρικά νοσοκομεία: 700 παιδιά στις εφημερίες και αναμονή πάνω από 8 ώρες

Ασφυκτική είναι η κατάσταση στα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας εξαιτίας της έξαρσης των ιώσεων. Στις εφημερίες τα άρρωστα παιδιά φτάνουν τα 700 και η αναμονή για να τα δει κάποιος γιατρός ξεπερνά τις 8 ώρες, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο.

«Αναμενόμενη ήταν η έξαρση των λοιμώξεων της γρίπης και μετά τις γιορτές τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα. Γι’ αυτό ζητάμε την ενίσχυση των νοσοκομείων με προσωπικό. Στα παιδιατρικά νοσοκομεία σε κάθε εφημερία γίνεται πανικός, μεγάλη επισκεψιμότητα, πάνω από 700 παιδιά τα επισκέπτονται για να εξεταστούν με πυρετό» είπε στο OPEN.

«Το Σαββατοκύριακο η κατάσταση είναι χειρότερη γιατί η πρωτοβάθμια περίθαλψη κατεβάζει ρολά και όλα τα παιδάκια πηγαίνουν στα παιδιατρικά νοσοκομεία. Δυστυχώς το προσωπικό δεν είναι ταχυδακτυλουργοί να τα εξυπηρετήσουν. Το Αγλαΐα Κυριακού το Σάββατο το επισκέφτηκαν πάνω από 700 παιδιά, η αναμονή ήταν πάνω από 8 ώρες. Υπήρχε μεγάλη ένταση και φασαρία από τους γονείς, επενέβη δύο φορές η Αστυνομία για να τους ηρεμήσει» ανέφερε.

Και στα υπόλοιπα νοσοκομεία στα εφημερεύοντα τμήματα είναι πολλά περιστατικά, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, με αποτέλεσμα να βάζουν ράντζα. «Η οδηγία είναι να εμβολιάζονται τα παιδιά έως δύο ετών. Φανταστείτε να μην υπήρχε το Παιδιατρικό Πεντέλης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: opentv

Pin It on Pinterest

Share This