Ασφαλτοστρώνονται 7.000 μέτρα αγροτικής οδοποιίας στην περιοχή της Αμάρτου Κρητηνίας – Έμπωνας και το Μανδρικό

Ασφαλτοστρώνονται 7.000 μέτρα αγροτικής οδοποιίας στην περιοχή της Αμάρτου Κρητηνίας – Έμπωνας και το Μανδρικό.

Σε πλήρη εξέλιξη η εργολαβία αποκατάστασης του οδικού δικτύου σε Ιαλυσό και στον Αρχάγγελο.

Τη σύμβαση έργου για τη βελτίωση των αγροτικών δρόμων σε περιοχές υψηλής παραγωγικότητας καλλιεργήσιμων ειδών στη δημοτική ενότητα Αταβύρου συνολικής απόστασης 5.7 χιλιομέτρων, προϋπολογισμού 628.000 ευρώ, υπέγραψε σήμερα Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος με την εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας «ΕΤΕΚΑΜ Κατασκευαστική Ι.Κ.Ε» Μαρία Ζουμά.

Αντικείμενο της σύμβασης, η οποία έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδος (ΠΑΑ) του ΕΣΠΑ 2014-2020, με συγχρηματοδότηση από το Ε.Γ.Τ.Α.Α είναι η «Βελτίωση δρόμων στη Δ.Κ Έμπωνας και στην Τ.Κ Κρητηνίας και στον οικισμό Μανδρικού της δημοτικής Ενότητας Αταβύρου».

Επιπρόσθετα ο δήμαρχος Ρόδου υπέγραψε τη σύμβαση έργου «βελτίωσης της βατότητας των οδών στη Δ.Ε Αρχαγγέλου» που αφορά την αποκατάσταση (14) δεκατεσσάρων συνολικά δρόμων του δημοτικού οδικού δικτύου στον Αρχάγγελο, τη Μαλώνα και τα Μάσαρι. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 300.000 ευρώ, με χρονικό ορίζοντα παράδοσης του έργου τις 180 ημερολογιακές ημέρες. Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρία «Νικόλας Χατζηκάλφας». Ταυτόχρονα σε εξέλιξη βρίσκεται από τον ίδιο εργολάβο η κατασκευή του έργου αποκατάσταση της βατότητας της οδού στην περιοχή Στεγνών Αρχαγγέλου και η αντιμετώπιση των συχνών καλαισθητικών φαινομένων, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από ιδίους πόρους του δήμου Ρόδου.

Τέλος, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η εργολαβία «ασφαλτοστρώσεις οδών σε δημοτικές ενότητες εκτός πόλεως Ρόδου» , που αφορά εργασίες αποκατάστασης στο οδικό δίκτυο της Δ.Ε Ιαλυσού και προβλέπει εργασίες αποκατάστασης σε (10) δέκα κεντρικές οδούς, συνολικής επιφάνειας 20.076 τετραγωνικά μέτρα. Το έργο εκτελεί η ανάδοχος εταιρία «Χαράλαμπος Μαυρονικόλας».