Άρθρο του υποψήφιου δημάρχου Τάκη Πότσου: “Οι μάσκες θα πέσουν..”

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΤΣΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Οι μάσκες θα πέσουν…

 Καθώς πλησιάζουν οι τοπικές εκλογές και τα διάφορα επιτελεία έχουν πάρει φωτιά, οι εργαζόμενοι και στην περιοχή μας βρίσκονται στο ίδιο έργο θεατές. Όλες οι άλλες παρατάξεις πλην Λαϊκής Συσπείρωσης παλεύουν να πείσουν ότι στο πεδίο της Τοπικής Διοίκησης αυτό που μετράει δεν είναι οι πολιτικές, αλλά τα πρόσωπα.

Όμως επειδή σε τούτον εδώ τον τόπο λίγο πολύ  όλοι γνωριζόμαστε, κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από «τρύπιες προσωπίδες». Τα λόγια δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα, όταν μιλούν τα έργα!

Τα έργα λοιπόν όλων αυτών των ανεξάρτητων, των ακομμάτιστων και των αυτοδιοικητικών υποψηφίων δεν περιμένουμε να τα δούμε μετά τις εκλογές. Στην πράξη έχουν αποδείξει πόσο ανεξάρτητοι ήταν από την πολιτική που έχει τσακίσει τη ζωή του λαού. Είναι στελέχη και μέλη κομμάτων που ψήφισαν και στήριξαν μέχρι κεραίας όλα τα μνημόνια(1ο, 2ο, 3ο,και το 4ο) και τώρα βρίσκονται σε αγώνα δρόμου, όχι μόνο να μη σηκώσει ο λαός κεφάλι σ’ αυτή την πολιτική, αλλά εξαπατώντας τον για άλλη μια φορά να τον κάνουν συνένοχο στην καταδίκη του.

Στις μέχρι τώρα ανακοινωμένες υποψηφιότητες τόσο στο Δήμο Ρόδου, όσο και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα! Στα ψηφοδέλτια που στηρίζει η ΝΔ βρίσκει στελέχη των ΑΝΕΛ, στα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΙΝΑΛ(ΠΑΣΟΚ) και ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει στελέχη της ΝΔ, στα ψηφοδέλτια που δεν στηρίζει κανείς (φανερά) βρίσκει στελέχη από όλα τα κόμματα, στα ψηφοδέλτια των ξενοδόχων βρίσκει συνδικαλιστές που έβαλαν πλάτη για την κατάντια και διάλυση του κινήματος.

Όλο αυτό το αλισβερίσι κάνει πιο επικίνδυνο το μίγμα της αντιλαϊκής πολιτικής που χωρίς δισταγμό θα εφαρμόσουν την επόμενη μέρα. Είτε είναι κομματικά χρισμένοι, είτε με τη μάσκα του «ανεξάρτητου».

Ας αναρωτηθεί ο ροδιακός λαός ποιον πρέπει να εμπιστευθεί. Αυτούς που και τοπικά όλα τα προηγούμενα χρόνια, ακριβώς με τον μανδύα του ανεξάρτητου, εφάρμοσαν πολιτικές απόλυτα εξαρτημένες από τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων (ιδιωτικοποίηση νερού, ενίσχυση ΠΡΟΤΟΥΡ και διαφήμιση ξενοδόχων, ιδιωτικοποιήσεις δημοτικής περιουσίας κλπ);

Αυτούς που τόσο στο Δημοτικό όσο και στο Περιφερειακό Συμβούλιο αρνήθηκαν να συζητήσουν προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης, που θα έφερναν έστω μικρή ανακούφιση στον λαό της περιοχής μας (αντιπλημμυρικά έργα, αντιπυρική προστασία, αντισεισμική θωράκιση, κατάργηση τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, κατάργηση ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης κλπ) ;

Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα της περιοχής μπορούν και στις επερχόμενες εκλογές να καταδικάσουν την πολιτική που τους τσακίζει. Αλλά για να το πετύχουν πρέπει με την ψήφο τους να καταδικάσουν και την προσπάθεια υποστήριξης αυτής της πολιτικής από τους δήθεν ανεξάρτητους, αντάρτες, υποψήφιους των λεγόμενων «αυτοδιοικητικών» κριτηρίων. Να ενισχύσουν τον δικό τους αγώνα στηρίζοντας τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης, τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ.