“Στόχος μας η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη ” – Άρθρο του Στράτου Καρίκη

Άρθρο του Στράτου Καρίκη, υποψήφιου Δημάρχου Ρόδου

Το σύνολο των πολιτών της Ρόδου, προβληματίζεται έντονα με την  σημερινή κατάσταση και τη βελτίωση της καθημερινότητας στην ζωή τους.

Η παράταξή μας ‘Ροδίων Όραμα’ έχει ξεκάθαρες θέσεις και προτάσεις για το κομμάτι αυτό και νιώθω την ανάγκη να αναφερθώ πιο αναλυτικά. Βασική αρχή μας είναι ότι δίνουμε σημασία και βάρος στην καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του Πολίτη αλλά και έμφαση στη συνεργασία και στη σχέση Δήμου – Δημότη. Αυτό μπορεί να γίνει εφικτό κατ’ αρχήν με την καλύτερη επαφή ανάμεσα στις δύο πλευρές από τη στιγμή που θα καταστεί σαφές στους πολίτες πως οι πόρτες όλων των αιρετών και των υπηρεσιών του δήμου μας θα είναι πάντα ανοικτές για τα προβλήματά τους και οι αιρετοί πάντα στη διάθεσή τους.

Η καθημερινότητα του πολίτη είναι ένα πολύ μεγάλο και σημαντικό κεφάλαιο για μας.

Η βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών με στόχο τις λύσεις στα προβλήματα της κάθε περιοχής, θα ξεκινάει καθημερινά από τους συστηματικούς ελέγχους οι οποίοι θα πραγματοποιούνται από μικτά κλιμάκια καθαριότητας, πρασίνου, συντήρησης κ.λπ. τα οποία θα βρίσκονται σε κάθε χωριό για να προσφέρουν τις απαραίτητες υπηρεσίες στους δημότες του νησιού αλλά και για να εξετάζουν τα προβλήματα και τις ανάγκες. Όλα αυτά στο πλαίσιο προγραμματισμού και ελέγχων που θα γίνονται σε εβδομαδιαία βάση, πάντα με την συνεργασία όλων των υπηρεσιών του Δήμου.

Η εικόνα της Ρόδου, συνολικά, είναι το Α και το Ω για την ζωή μας αλλά και για τους επισκέπτες μας. Ο Δήμος Ρόδου θέλουμε να καταστεί το κέντρο συνεργασίας όλων των αιρετών και υπηρεσιών, με την ενεργή στήριξη και συμμετοχή των πολιτών του, των τοπικών συλλόγων, οργανώσεων, εθελοντών κ.λπ. Στο πλαίσιο των προτάσεών μας περιλαμβάνεται η ‘υιοθεσία πάρκων’ και καθιέρωση ετήσιων βραβείων για τα ωραιότερα πάρκα της πόλης και του χωριού, η ίδρυση μικρού ευέλικτου συμβουλίου καθημερινότητας με συμμετοχή των βασικών αρμόδιων υπηρεσιών υπό τον έλεγχο του Δημάρχου, η ενίσχυση της αντιμετώπισης των θεμάτων καθημερινότητας με λειτουργία ειδικού γραφείου πλήρως στελεχωμένου με αντικείμενο την καταγραφή των προβλημάτων προς επίλυση, την άμεση επαφή με τους δημότες, την παρακολούθηση διεκπεραίωσης και την ενημέρωση των ενδιαφερομένων και η δημιουργία δύο αποθηκών μία στην ανατολική και μία στη δυτική πλευρά του νησιού για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κοινοτήτων με τα απαραίτητα υλικά.

Εδώ θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα μεγάλο κεφάλαιο που αφορά την απόλυτη ανάγκη της εκχώρησης αρμοδιοτήτων και πόρων στα τοπικά συμβούλια και στους προέδρους τους αλλά και στην αναβάθμιση του ρόλου τους για να μπορέσουν να λειτουργήσουν ‘αποκεντρωτικά’ και να εξυπηρετούν το κάθε χωριό και κοινότητα χωρίς χρονικές καθυστερήσεις.

Στο πρόγραμμά μας περιλαμβάνεται ο σχεδιασμός για άμεση συνεργασία του Δήμου Ρόδου με το νέο τμήμα της Αστυνομίας (όπως θα λειτουργήσει τώρα πια) που θα στελεχώνεται με πρώην δημοτικούς αστυνόμους για τους απαραίτητους ελέγχους στην πόλη. Απολύτως απαραίτητη κρίνεται και θα γίνει, η επανασύσταση του Ειδικού Μικτού Συνεργείου στο λιμάνι για την πάταξη του παρεμπορίου, αφού τα αποτελέσματα ήταν πολύ θετικά τα περασμένα χρόνια.

Στόχος μας, είναι η ενεργή συνεργασία και σύνδεση με την Ανώνυμη Εταιρεία του Δήμου για θέματα καθημερινότητας και άμεσων παρεμβάσεων που θα λειτουργεί με πιο ευέλικτο τρόπο. Εδώ, απαιτείται αλλαγή ‘προσανατολισμού’ και νοοτροπίας της Ανώνυμης Εταιρείας του δήμου ώστε να γίνει πιο ανταποδοτική ως προς τις υπηρεσίες της. Τα έσοδά της προέρχονται από το νησί μας και σε αυτό θα πρέπει να επιστρέφουν.

Πολύ σημαντικό σημείο είναι η αναβάθμιση και κατασκευή νέων παιδικών χαρών, η επισκευή αστικού οδικού δικτύου και πεζοδρομίων με νέες διαγραμμίσεις και συστηματική συντήρηση, η βελτίωση του παραλιακού μετώπου της πόλης της Ρόδου, η απομάκρυνση οχημάτων και αισθητικές αναπλάσεις σε χαρακτηριστικά σημεία όπως τα «Ελαφάκια» και οι «Μύλους» με σύγχρονη αναβάθμιση της δημοτικής συγκοινωνίας και τέλος, η αναγκαία αισθητική αναβάθμιση των παραλιών με τυποποίηση του εξοπλισμού και ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών.

Οι παραλίες του νησιού μας είναι ‘πολύτιμες’ και ο Δήμος, οφείλει να μεριμνήσει για σειρά από φυτεύσεις όπου είναι δυνατό, κατασκευή αποδυτηρίων, διαδρόμων κ.λπ. απομάκρυνση πλαστικών και κακόγουστων κατασκευών και δράσεις που να απομακρύνουν παραβατικές συμπεριφορές που ενοχλούν τους λουόμενους.

Pin It on Pinterest