Αρπαγή εδαφών σε Σερβία-Δ.Θράκη και Ρόδο μέσω της Τουρκικής τράπεζας….

Μέσα από την κόντρα της τουρκικής εφημερίδας «TARAF» και του υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου ξεδιπλώνεται το σχέδιο της Άγκυρας για την «κατάκτηση» εδαφών στη Σερβία και στη Δυτική Θράκη μέσω δανείων που χορηγεί η τράπεζα «Ziraat» και τους όρους που θέτει με μικρά γράμματα για τις κατασχέσεις οι οποίες ακολουθούν όταν οι δανειολήπτες φανούν ασυνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Η εφημερίδα «TARAF» με εκτενές δημοσίευμα της κατηγόρησε τον ομόλογο και «φίλο» του Ευάγγελου Βενιζέλου, τον εκφραστή του νέο-οθωμανισμού κ. Νταβούτογλου πώς προβαίνει σε «πολιτική επιχείρηση για να αποκτήσει τον έλεγχο σερβικών εδαφών μέσω των δανείων που παραχωρεί η τουρκική τράπεζα “Ziraat” σε Βόσνιους».

Πρόκειται ακριβώς για την ίδια επιχείρηση που έχει στήσει η Άγκυρα στη Δυτική Θράκη και τελευταία στη Ρόδο, όπου έχουν ανοίξει υποκαταστήματα η τράπεζα «Ziraat», πίσω από την οποία βρίσκεται η ΜΙΤ, μοιράζοντας δάνεια με εξευτελιστικά επιτόκια, αλλά με όρους που αποσκοπούν στην κατάσχεση περιουσιών και την απόκτηση εδαφών.

Όταν αυτά τα λένε οι ίδιοι οι Τούρκοι σκεφθείτε τι πραγματικά συμβαίνει και πόσο μεθοδικά δουλεύει η Άγκυρα προκειμένου να φτιάξει το λεγόμενο «μουσουλμανικό τόξο» στα Βαλκάνια, με την ελληνική κυβέρνηση βέβαια να εξυπηρετεί με τις ενέργειες της ή με την ανυπαρξία της αυτά ακριβώς τα σχέδια.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου μάλιστα μέσω της εφημερίδας «YENI SAFAK» απάντησε στην εφημερίδα «TARAF» λέγοντας ότι «η παροχή άτοκων δανείων από την Τουρκία στους Βόσνιους πραγματοποιείται με νόμιμα μέσα και στόχο είναι να επιστρέψουν οι Βόσνιοι στις οικίες και στις εργασίες τους, τις οποίες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν».

Σημειώνεται πώς η εφημερίδα «TARAF» υποστηρίζει την κυβέρνηση του Ρ.Τ. Ερντογάν, απλά για λόγους που δεν γνωρίζουμε επιτέθηκε στον Αχμέτ Νταβούτογλου αποκαλύπτοντας και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Άγκυρα προκειμένου να ελέγξει περιοχές όπως η Δυτική Θράκη με οικονομικά μέσα.

Κι όλα αυτά, με την ανοχή της κυβέρνησης η οποία συνεχίζει να παραμένει θεατής στην επέλαση της «Ziraat» στα Δωδεκάνησα, ενδεχομένως αύριο και σε άλλες «ευαίσθητες» περιοχές, ενώ είναι γνωστό πώς πίσω από τη τράπεζα βρίσκεται το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας και η μυστική υπηρεσία ΜΙΤ.

Στις περιοχές μάλιστα της Κομοτηνής και της Ξάνθης η «Ziraat» έχει ξεκινήσει τις κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων Ελλήνων χριστιανών που δανειοδοτήθηκαν από την τράπεζα, αλλά λόγω της οικονομικής κρίσης αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Η τουρκική τράπεζα δεν κάνει «παζάρια» με τους δανειολήπτες για μείωση των δόσεων με επιμήκυνση αποπληρωμής ή κάποιες άλλες διευκολύνσεις. Ιδίως όταν πρόκειται για Έλληνες προχωρά αμέσως στην εκτέλεση της σύμβασης που αφορά στην κατάσχεση της υποθήκης. Σε όλες τις περιπτώσεις αυτά αφορούν σε οικόπεδα και σπίτια ή άλλα οικήματα.

Στόχος της Τουρκία είναι να κάνει τη Δυτική Θράκη αμφισβητούμενη περιοχή, «γκρίζα ζώνη» όπως τα Ίμια. Σειρά έχει η Ρόδος, αφού και εκεί διατηρεί υποκατάστημα. Και στις δύο περιοχές η Άγκυρα κάνει λόγο για ύπαρξη «τουρκικής» μειονότητας. Τυχαίο; Σε καμία περίπτωση.

Αντί για φρεγάτες, αεροσκάφη και κομάντος χρησιμοποιεί το χρήμα. Κάνει επέλαση στην Ελλάδα με «όπλα» τη «Ziraat», τη «Dogus» και άλλες επιχειρήσεις που ελέγχονται από την Άγκυρα για να πάρει όσο περισσότερα ελληνικά εδάφη μπορεί.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ρίξτε μία Ματιά

Pin It on Pinterest