Γερμανικός Τουρισμός: -4% στη Ρόδο το Μάρτιο

Σημαντική αύξηση στις κρατήσεις για το αεροδρόμιο Ηρακλείου κατά 27% καταγράφηκε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου το Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία πωλήσεων στη γερμανική αγορά που παρακολουθεί η TravelTainment. Το Ηράκλειο, όπως αναφέρεται, είχε αντυπωσιακή αύξηση κατά 56% και τον Φεβρουάριο. Αντίθετα, οι κρατήσεις στο αεροδρόμιο της Ρόδου αποδυναμώθηκαν το Μάρτιο κατά 4% μετά την ισχυρή ανάπτυξη το Φεβρουάριο.

Πρωταγωνιστής των κρατήσεων στη Γερμανία τον περασμένο μήνα, πάντως, ήταν το αεροδρόμιο της Βάρνας με αύξηση 45% στις κρατήσεις πακέτων διακοπών, μετά την αύξηση κατά 35% το Φεβρουάριο, με αποτέλεσμα το αεροδρόμιο της Βάρνας να βρεθεί στην 8η θέση στο top 10 των μεγαλύτερων αεροδρομίων προορισμού των Γερμανών τουριστών.

Τα αεροδρόμια στα Κανάρια Νησιά είχαν και το Μάρτιο υψηλή διψήφια αύξηση, καθώς ο ισπανικός προορισμός βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των Γερμανών φέτος. Οι κρατήσεις προς Φουερτεβεντούρα αυξήθηκαν κατά 20% (μετά από άνοδο 24% το Φεβρουάριο και 27% τον Ιανουάριο) και στο Λας Πάλμας κατά 14% (από + 24% το Φεβρουάριο και + 28% τον Ιανουάριο). Το Tenerife South είχε μια αύξηση 6% στις κρατήσεις, ενώ στο Arrecife στο Lanzarote μειώθηκαν κατά 8%.

Η Πάλμα ενίσχυσε την κυριαρχία της ως το μεγαλύτερο αεροδρόμιο προορισμού των Γερμανών, με αύξηση 10% στις κρατήσεις το Μάρτιο, οι οποίες αντιπροσώπευαν το 33% του συνόλου των κρατήσεων για την πρώτη δεκάδα αεροδρομίων τον περασμένο μήνα.

Αντίθετα, η ζήτηση για την Τουρκία και την Αίγυπτο συνέχισε να μειώνεται απότομα. Η Αττάλεια, το κύριο αεροδρόμιο που εξυπηρετεί την τουρκική Ριβιέρα, υπέστη μια τεράστια πτώση κατά 50% στις κρατήσεις τον περασμένο μήνα, μετά από τη βαριά πτώση τους τελευταίους μήνες (-42% το Φεβρουάριο και -40% τον Ιανουάριο). Η μέση τιμή στις κρατήσεις στην Αττάλεια μειώθηκαν κατά σχεδόν 16% τον περασμένο μήνα, καθώς οι ταξιδιωτικοί πράκτορες προσπάθησαν να τονώσουν τη ζήτηση με τις εκπτώσεις και τις μειώσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία της TravelTainment.

Οι κρατήσεις για την Hurghada, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στην Αίγυπτο, μειώθηκαν κατά 31% τον περασμένο μήνα μετά από παρόμοια δραματική πτώση που καταγράφεται από το Νοέμβριο και μετά, καθώς η ζήτηση για τις διακοπές στην Ερυθρά Θάλασσα συνεχίζει να πέφτει.

Επισημαίνεται ότι το σύστημα της TravelTainment χρησιμοποιείται από περίπου 11.000 ταξιδιωτικά γραφεία στη Γερμανία για κρατήσεις πακέτων διακοπών από 130 tour operators, καθώς και από 350 on line ταξιδιωτικούς πράκτορες.

 

Πηγή : tornosnews.gr