Αρμένιοι φοιτητές θα καλύψουν τα κενά σε ξενοδοχοϋπαλλήλους στη Ρόδο

Τα κενά, λόγω έλλειψης προσωπικού, που υπάρχουν στα ξενοδοχεία της Ρόδου θα καλύψουν φοιτητές από την Αρμενία. Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Ιωάννης Παπαβασιλείου, στην χθεσινή ετήσια γενική συνέλευση των μελών της. “Αντιλαμβανόμαστε ότι οι περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες αντιμετωπίζουν θέματα εύρεσης κατάλληλου προσωπικού” υπογράμμισε ο κ. Παπαβασιλείου και ανακοίνωσε πως “στο πλαίσιο αυτό ξεκινάμε πιλοτικά ένα πρόγραμμα με το Ελληνικό – Αρμενικό Κολέγιο Τουρισμού στο Ερεβάν. Φοιτητές και φοιτήτριες του κολεγίου θα ασκήσουν την πρακτικής τους άσκηση σε ξενοδοχεία της Ρόδου. Στόχο μας αποτελεί η συνεργασία και με άλλα τουριστικά τμήματα από όλο τον κόσμο, ώστε να προσελκύσουμε άτομα για να εκπαιδευτούν και αργότερα να απασχοληθούν στα ξενοδοχεία μας”.

Αρμένιοι φοιτητές θα καλύψουν τα κενά σε ξενοδοχοϋπαλλήλους στη Ρόδο

Κάνοντας τον απολογισμό των πέντε μηνών της διοίκησης ανέφερε πως “το υπόμνημα που παραδώσαμε στον πρωθυπουργό μας, με αίτημα τη μείωση του ΦΠΑ, στο υπόλοιπο της παραμεθορίου της Δωδεκάνησου, προέκυψε από τη βαθιά πεποίθηση ότι η μείωση του ΦΠΑ αποτελεί ένα μοναδικό μέτρο, το οποίο μπορεί να συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη και στην ενίσχυση όχι μόνο της τοπικής αλλά και της εθνικής οικονομίας”.

Στόχος η δημιουργία πανεπιστημιακού τμήματος φιλοξενίας”

Ο κ. Παπαβασιλείου ανέφερε πως “σε ακαδημαϊκό επίπεδο, συζητήσαμε και ανταλλάξαμε απόψεις με τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας. Στόχος μας η δημιουργία ενός πανεπιστημιακού τμήματος φιλοξενίας στη Ρόδο. Στο πλαίσιο αυτό εκφράσαμε το αίτημά μας γραπτά στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα και σύντομα θα συζητήσουμε σε συνάντηση μαζί του”.

Αρμένιοι φοιτητές θα καλύψουν τα κενά σε ξενοδοχοϋπαλλήλους στη Ρόδο

Μνημόνιο συνεργασίας για την πιστοποίηση αειφορίας

Σε επίπεδο αειφορικής και βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης η ΕΞΡ συνεργάστηκε με τον περιφερειάρχη στο πλαίσιο του προγράμματος THE RHODES CO LAB SUSTAINABLE DESTINATION. Συγκεκριμένα υπογράψαμε μνημόνιο συνεργασίας για την κατοχύρωση Σήματος Πιστοποίησης Αειφορίας “The Rhodes Co-Lab”, στα ξενοδοχεία του νησιού, που γίνονται πρεσβευτές του προγράμματος.

Αρμένιοι φοιτητές θα καλύψουν τα κενά σε ξενοδοχοϋπαλλήλους στη Ρόδο

Προστασία από τα κόκκινα δάνεια

Ο Πρόεδρος της ΕΞΡ Ρόδου υπογράμμισε πως στα καθημερινά προβλήματα του κλάδου, συμπεριλαμβάνονται “τo υψηλό κόστος λειτουργίας, λόγω αύξησης των αμοιβών προσωπικού, των τιμών αναλωσίμων, του κόστους συντήρησης , επισκευών, και η αύξηση επιτοκίων που θα πρέπει να συζητηθούν και να δοθούν λύσεις. Είναι απαραίτητη η συνεργασία και η συζήτηση με τις ελληνικές τράπεζες, για την προστασία ξενοδοχειακών δανειακών συμβάσεων, που λόγω της απότομης αύξησης του Euribor, μπορεί να οδηγηθούν σε κόκκινα δάνεια. Τα ξενοδοχεία της Ρόδου αποτελούν εδώ και δεκαετίες οικογενειακές επιχειρήσεις και πρέπει να προστατευτούν από τα επενδυτικά κεφάλαια δυστυχίας”.

Ενιαία τιμολογιακή πολιτική

Σε σχέση με τα συμβόλαια του 2025, η ΕΞΡ προτείνει να υπάρξει μιαενιαία τιμολογιακή πολιτική με αυξήσεις τιμών. Πιο συγκεκριμένα η πρόταση είναι 5% έως 10% για συμβόλαια ημιδιατροφής και 10% έως 15% για τα συμβόλαια All Inclusive. “Θα ήθελα να επισημάνω  ότι το σύστημα  All inclusive, θα αντιμετωπίσει προκλήσεις ως πρόγραμμα διακοπών, λόγω του αυξημένου κόστους παροχής υπηρεσιών και πρώτων υλών, και δύσκολα θα μπορέσει να το απορροφήσει ο επισκέπτης” ανέφερε ο κ. Παπαβασιλείου.

Σχετικά με τις ασφαλιστικές εισφορές, θα γίνει αίτηση προς την κεντρική διοίκηση, για την μείωσή τους για τους μήνες από Νοέμβριο έως Απρίλιο κατά 50% για τα εποχικά ξενοδοχεία που επιθυμούν να παρατείνουν την λειτουργία τους, ώστε να επεκταθεί η τουριστική περίοδος “και επιτέλους η κυβέρνηση να επιδοτήσει την εργασία και όχι την ανεργία” υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΞΡ.

“Το τέλος διανυκτέρευσης, αυξάνει το κόστος του ταξιδιωτικού πακέτου, για κάθε επισκέπτη,  το οποίο δεν μπορούμε να επιδοτήσουμε με μείωση των τιμών μας. Τα ξενοδοχεία της Ρόδου, θα εισπράξουν σημαντικά ποσά για το τέλος κλιματικής κρίσης. Θα πρέπει να ενημερωθούμε και να συμμετέχουμε στις αποφάσεις για την απορρόφηση και τη διάθεση αυτών των χρηματικών ποσών” είπε ο κ. Παπαβασιλείου.

Μέσα από συνέδριο η δημιουργία οδικού χάρτη

“Στο πλαίσιο ενός μεγάλου συνεδρίου που προγραμματίζουμε για το τέλος της σεζόν, όλοι μαζί μπορούμε να συνεργαστούμε και να δημιουργήσουμε έναν οδικό χάρτη, αναπτυξιακού χαρακτήρα που μακροχρόνια θα δώσει λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί μας, σε συνεργασία με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης” κατέληξε.

ertnews

Pin It on Pinterest