«Άρχισα να τρέμω»: Νόμιζε ότι είχε πιει νοθευμένο ποτό, αλλά τελικά τον είχε τσιμπήσει αράχνη

O 50χρονος Nathan Green από το Ηνωμένο Βασίλειο είχε βγει τον περασμένο Ιούνιο να πιει μια μπίρα με τους φίλους του, όταν ένιωσε ένα γαργάλημα στο πίσω μέρος του ποδιού. Στην αρχή δεν έδωσε πολύ σημασία. Όταν όμως γύρισε στο σπίτι του άρχισε να μην νιώθει καλά. «Άρχισα να τρέμω και να κρυώνω. Ένιωθα πολύ άσχημα και σκέφτηκα “κάτι τρέχει εδώ”» είπε.

Πέρασαν αρκετές ώρες και ο άνδρας συνέχισε να αισθάνεται πολύ άσχημα. Στην αρχή πίστεψε ότι είχε δηλητηριαστεί από νοθευμένο ποτό. «Ένιωθα πολύ άσχημα, σαν κάτι να είχε περάσει από πάνω μου. Νόμιζα ότι κάποιος μου είχε ρίξει δηλητήριο. Ήμουν πραγματικά άρρωστος» λέει.

Είκοσι τέσσερις ώρες μετά το ποτό, το πόδι του, από το γόνατο έως τον αστράγαλο είχε πρηστεί πολύ και είχε γίνει το τριπλάσιο μέγεθος από το φυσιολογικό, κάνοντας τη σύζυγό του να του λέει έντρομη ότι είχε έρθει η στιγμή για τα επείγοντα του νοσοκομείου.

«Τότε παρατήρησα αυτή τη φουσκάλα στο πίσω μέρος του ποδιού μου και μέσα σε μια ώρα είχε διπλασιαστεί σε μέγεθος», πρόσθεσε στη New York Post. Στο νοσοκομείο μια νοσηλεύτρια με την πρώτη ματιά διαπίστωσε ότι μια αράχνημια μαύρη χήρα είχε τσιμπήσει τον 50χρονο.

Οι γιατροί είπαν ότι έπαθε αναφυλακτικό σοκ και αμέσως του χορήγησαν αντιβιοτικά με ενδοφλέβιο ορό. Το πόδι του Green στο πίσω μέρος άρχισε να αποκτά περισσότερες κίτρινες φουσκάλες, πριν οι γιατροί αναγκαστούν να τις τρυπήσουν και να βγάλουν το υγρό, αφήνοντας τον με μια μεγάλη πληγή.

«Δεν μπορείς να φανταστείς ότι μια μικρή αράχνη μπορεί να κάνει τόση ζημιά, είναι απίστευτο», είπε και παραδέχτηκε ότι εφεξής θα είναι πιο υποψιασμένος με τα έντομα. «Πριν συμβεί αυτό, όταν η οικογένειά μου έβλεπε μια αράχνη, την μάζευα με το χέρι μου, άνοιγα το παράθυρο και την πετούσα έξω, δεν με ανησυχούσε καθόλου», παραδέχτηκε.

Ο Green είπε ότι το δάγκωμα ήταν ο χειρότερος πόνος που είχε νιώσει ποτέ, και ότι τρεις εβδομάδες αργότερα εξακολουθούσε να δυσκολεύεται να κουνήσει το πόδι του και να περπατήσει.
Παραδέχτηκε ότι αν δεν ήταν η γυναίκα του δεν θα είχε πάει στο νοσοκομείο και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του γιατί αν είχε καθυστερήσει κι άλλο οι συνέπειες μπορεί να ήταν πολύ σοβαρές.
«Το νοσοκομείο είπε ότι αν είχα καθυστερήσει περισσότερο θα είχε προκληθεί μεγαλύτερη ζημιά στο πόδι μου. Η συμβουλή μου σε όποιον υποστεί κάποιο δάγκωμα να πάει αμέσως να το ελέγξει».

Pin It on Pinterest

Share This