Apple: Τα χαρακτηριστικά από τα iPhone 12 που ξεχώρισαν

Στα αποκαλυπτήρια των νέων iPhone προχώρησε -μεταξύ άλλων- την Τρίτη 13 Οκτωβρίου η Apple. Ωστόσο, αυτό που ξεχώρισε από τη βραδιά με κεντρικό πρόσωπο τον Τιμ Κουκ, ήταν το πέρασμα στη 5G εποχή, αλλά και η «ψυχή» της νέας σειράς smartphones, ο A14 Bionic, ο πρώτος επεξεργαστής παγκοσμίως κατασκευασμένος στα 5nm.

Η σειρά 12 κυκλοφορεί σε τέσσερα διαφορετικά μοντέλα: το iPhone 12 mini με τιμή εκκίνησης τα 699 δολάρια, το iPhone 12 στα 799 δολάρια, το iPhone 12 Pro που κοστίζει 999 δολάρια και το iPhone 12 Pro Max με τιμή που ξεκινά από 1.099 δολάρια.

Πιθανόν με μεγαλύτερη αγωνία αναμένονταν τα δύο πιο «μεγάλα» μοντέλα της σειράς, ωστόσο αυτό που φάνηκε να κερδίζει τα περισσότερα βλέμματα, είναι το… μικρό αδελφάκι, το οποίο είναι το πιο μικρό 5G κινητό τηλέφωνο στον κόσμο.

Αρκετή ήταν η συζήτηση που έγινε γύρω από το iPhone 12 και τις τέσσερις εκδοχές του. Άλλωστε, για τον τεχνολογικό κόσμο πάντα αποτελεί αντικείμενο ενασχόλησης η παρουσίαση της Apple, η οποία φέτος -λόγω κορονοϊού- έγινε Οκτώβριο και όχι Σεπτέμβριο, όπως παραδοσιακά συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Πάντως, κάποια στοιχεία ξεχώρισαν, τα οποία σταχυολογούνται ως εξής…

Αρχικά οι διαστάσεις του βασικού μοντέλου, που θα είναι διαθέσιμο για παραγγελίες από αυτήν την Παρασκευή (16/10). Το iPhone 12 θα είναι κατά 11% λεπτότερο, 15% μικρότερο και 16% ελαφρύτερο σε σχέση με το iPhone 11, παρότι έχει το ίδιο μέγεθος οθόνης. Η Apple παρουσίασε το νέο βασικό της μοντέλο και για πρώτη φορά βλέπουμε OLED οθόνη ακόμη και σε αυτήν την κατηγορία, κάτι που είχε διαρρεύσει το προηγούμενο διάστημα, αλλά όλοι περίμεναν την παρουσίαση για να επιβεβαιωθεί.

Επίσης, σημαντικό στοιχείο, όπως προαναφέρθηκε, αποτελεί το πέρασμα στη 5G εποχή. H Apple ανέφερε ότι έχει σχεδιάσει τα iPhone 12 με στόχο να πετυχαίνουν τη βέλτιστη επίδοση δικτύου και τη μικρότερη δυνατή κατανάλωση. Η λειτουργία smart data αλλάζει σε LTE συνδεσιμότητα, αν δεν χρησιμοποιείται το δίκτυ 5ης Γενιάς. Μάλιστα, ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε πως δοκίμασε τις 5G επιδόσεις με 100 διαφορετικούς παρόχους σε πάνω από 30 χώρες.

Μεγάλο «συν» των νέων συσκευών αποτελεί ο επεξεργαστής A14 Bionic, ο οποίος είχε κάνει τα αποκαλυπτήριά του πριν από έναν μήνα μέσω του νέου iPad Air. Πρόκειται για το πρώτο τσιπ στα 5nm για κινητά και είναι έως και η Apple υποστηρίζει ότι είναι 50% ταχύτερο σε σχέση με τα κορυφαία του ανταγωνισμού.

Μια σημαντική αλλαγή αφορά το σύστημα MagSafe, μια συστοιχία από μαγνήτες στο πίσω μέρος της συσκευής που βελτιώνουν την ασύρματη φόρτιση. Θα συνοδεύεται από μια σειρά από νέα προϊόντα, όπως θήκες, πορτοφόλια και άλλα, που συνδυάζουν τη χρήση τους με το MagSafe. Η συσκευασία δεν θα περιλαμβάνει πλέον ούτε ακουστικά, ούτε φορτιστή, δεδομένου ότι η Apple θέλει να… συρρικνώσει τις συσκευασίες και να βελτιώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα.

Η Ceramic Shield επίστρωση στις συσκευές υπόσχεται μέχρι και τέσσερις φορές μεγαλύτερη ανθεκτικότητα σε πτώσεις. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα μέχρι και για 30 λεπτά αντοχής κάτω από το νερό, στα 6 μέτρα βάθος.

Τέλος, σημαντικές είναι οι αναβαθμίσεις στις κάμερες και στα τέσσερα μοντέλα, με τις νυχτερινές λήψεις να βελτιώνονται σημαντικά. Χαρακτηριστικό είναι, όπως υποστηρίζει η εταιρεία, οι επιδόσεις του iPhone 12 Pro Max σε αυτόν τον τομέα είναι 87% καλύτερες από ό,τι στα iPhone 11 Pro και κατά 47% πιο αποτελεσματικές σε σχέση με τα 11 Pro Max.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest