Αποτρίχωση – τα μυστικά για να διατηρείτε το αποτέλεσμα για περισσότερο καιρό

Οι σύγχρονες μέθοδοι που απαλλάσσουν από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα είναι πλέον εξαιρετικά ασφαλείς, αποτελεσματικές και παρέχουν σε κάθε ενδιαφερόμενο/η την αίσθηση απαλότητας και καθαριότητας που επιδιώκει.

Ωστόσο, η αποτρίχωση με laser πραγματοποιείται σε συνεδρίες που πρέπει να έχουν απόσταση μεταξύ τους περίπου 40 ημέρες, σύμφωνα με τους ειδικούς, γεγονός που προβληματίζει όσους/όσες τις επιλέγουν, καθώς αναρωτιούνται πώς να αντιμετωπίζουν την εμφανή τριχοφυΐα στο μεσοδιάστημα.

Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν, για να απαλλαγείτε από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, χωρίς να επηρεάσετε το αποτέλεσμα της αποτρίχωσης με laser, κατά τον χρόνο που μεσολαβεί ανάμεσα στις συνεδρίες; Δείτε παρακάτω όσα προτείνουν οι ειδικοί.

Η λύση του τριμαρίσματος μέχρι την επόμενη συνεδρία

Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε την τριχοφυΐα χωρίς να «σαμποτάρετε» την αποτελεσματικότητα των συνεδριών laser είναι το τριμάρισμα. Το τριμάρισμα ανάμεσα στις συνεδρίες laser δεν επηρεάζει τον στόχο της συγκεκριμένης μεθόδου αποτρίχωσης, όπως συμβαίνει με άλλες λύσεις αποτρίχωσης: το κερί, τη χαλάουα, τις συσκευές ριζικής αποτρίχωσης για το σπίτι, την κλωστή και το τσιμπιδάκι.

Το τριμάρισμα στις περιοχές το σώματος που σας ενδιαφέρουν γίνεται με κουρευτικές μηχανές σώματος, τις οποίες μπορείτε εύκολα να προμηθευτείτε από καταστήματα και e-shops. Προτού ξεκινήσετε να τριμάρετε τις τρίχες που έχουν αναπτυχθεί, φροντίζετε πάντα η επιδερμίδα σας να είναι καθαρή και στεγνή. Μην παραλείπετε μετά από κάθε χρήση να αποστειρώνετε την κεφαλή της μηχανής που χρησιμοποιήσατε με κάποιο αντισηπτικό ή οινόπνευμα.

Για μικρότερες περιοχές της επιδερμίδας, όπως είναι το πρόσωπο και η γραμμή της κοιλιάς, προτείνεται να χρησιμοποιήσετε ένα ψαλιδάκι, προκειμένου να κάνετε πιο στοχευμένο τριμάρισμα, χωρίς να επηρεάσετε το χνοώδες τρίχωμα. Σε καμία περίπτωση μην χρησιμοποιήσετε κάποια μέθοδο ριζικής αποτρίχωσης! Και αυτό γιατί με τις μεθόδους ριζικής αποτρίχωσης η τριχοφυΐα αφαιρείται με βίαιο τρόπο, που μπορεί να προκαλέσει τη δημιουργία φλεγμονής εσωτερικά στον θύλακα. Λόγω του ότι το σώμα έχει την ιδιότητα να «επισκευάζει» τις βλάβες από εξωγενείς παράγοντες, πρόκειται να δημιουργήσει εκ νέου τον θύλακα και τα αναγεννητικά κύτταρα της τρίχας, ενδυναμώνοντάς τα στην ουσία.

Ποιες άλλες λύσεις αποτρίχωσης προσφέρονται ανάμεσα στις συνεδρίες

Αν έχετε ξεκινήσει πρόσφατα την αποτρίχωση laser και έχετε προλάβει να κάνετε μία δύο συνεδρίες μόνο, έχετε τη δυνατότητα να ξυρίσετε τις περιοχές που αναπτύσσουν ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Το ξυράφι δεν επηρεάζει το αποτέλεσμα επειδή βρίσκεστε στην αρχή των συνεδριών που ακόμα δεν έχει επιτευχθεί αραίωση και οι θύλακες δεν έχουν προλάβει να αποδυναμωθούν σημαντικά. Συστήνεται φυσικά, να χρησιμοποιήσετε ξυραφάκι όσο το δυνατόν λιγότερες φορές.

Μια άλλη λύση που προσφέρει το ίδιο αποτέλεσμα με το ξύρισμα είναι η χρήση αποτριχωτικής κρέμας. Εφαρμόζετε πάντα την αποτριχωτική κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες της κατασκευάστριας εταιρείας που σημειώνονται στη συσκευασία της ώστε να αποφύγετε ανεπιθύμητες αντιδράσεις και ερεθισμούς. Και πάλι όμως, θα πρέπει να καταφεύγετε σε αυτή τη λύση μόνο όταν είναι πραγματικά απαραίτητο, ανάμεσα στις συνεδρίες αποτρίχωσης laser.

Φροντίζετε σε κάθε περίπτωση την ενυδάτωση της επιδερμίδας σας, κάνοντας καθημερινή χρήση ενυδατικής κρέμας, καλύτερα μετά το ντους. Το δέρμα σας πρέπει να παραμένει ενυδατωμένο και μαλακό για να είναι προετοιμασμένο για την επόμενη συνεδρία αποτρίχωσης laser. Μην ξεχνάτε ακόμη, κάθε 7 με 10 μέρες να εφαρμόζετε ένα πίλινγκ σώματος, το οποίο βοηθάει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας.

Pin It on Pinterest

Share This