Απολογισμός & Ευχαριστήριο του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ρόδου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα οι εκδηλώσεις του 8ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ρόδου, τόσο τη Λίνδο όσο και στη Μεσαιωνική Πόλη.

Παρουσιάστηκε ένα πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα με ποικίλες εκδηλώσεις, ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές, που απευθύνονταν τόσο στους Έλληνες όσο και στους ξένους επισκέπτες του νησιού μας.

Πολύ σημαντική ήταν η συμμετοχή των νέων εθελοντικών ομάδων που πήραν μέρος στα δρώμενα του φεστιβάλ, μετά από εκπαίδευση τους στα εργαστήρια που χρηματοδότησε το ΚΕΚ «Γ. Γεννηματάς» ενώ τα οργάνωσε και τα επιμελήθηκε ο σύλλογος «Μεσαιωνικό Ρόδο».

Για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων συνεργάστηκαν άψογα 200 και πλέον άνθρωποι, στη Ρόδο και τη Λίνδο, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν εθελοντές και επένδυσαν καλή διάθεση και πολύ μεράκι για να βγει ένα υπέροχο αποτέλεσμα με έντονη θετική ενέργεια, που την εισέπραξε όλος ο κόσμος!

Ο σύλλογος «Μεσαιωνικό Ρόδο» επιθυμεί να Ευχαριστήσει τους συνεργαζόμενους συλλόγους της Λίνδου «Απόστολο Παύλο» και «Λινδία Αθηνά» όπως και όλους τους συντελεστές για την πραγματοποίηση της Γιορτής στη Μεσαιωνική Πόλη και ειδικά:

τον Κλάδο Ανιχνευτών της Περιφέρειας Προσκόπων Δωδεκανήσου, το Χορευτικό Εργαστήρι Καλλιθιών «Τερψιχόρη», τον Ιππικό Όμιλο Ιαλυσού, το Ανταλλακτικό Δίκτυο Ρόδου «Μελεκούνι».

Kαι ακόμα: τον κ. Μιχάλη Σαββιού, το Θάνο Παπουρδάνο, τη Μαρία Μανιώτη, το Γιάννη Κρικώνη, την Αναστασία Κορινθίου, τον κ. Νίκο Διακομιχάλη, το Γιώργο Κατσαδώρο, τον Frank Kock από τη Γερμανία, τους συμμετέχοντες από την Αθήνα: Σάντρα Βούλγαρη, Φαέθωνα Γρυπάρη, Κατερίνα Σοπίδη, Θανάση Διαμαντή και Γιάννη Μορφωνιό, τους δικούς μας εθελοντές: Γιάννη Ελενίτσα, Φλωρεντία Χρυσάλλου, Άλκηστις Χατζηιωάννου, Φώτη Μαστόρου, Παύλο Σειρηνόπουλο, Μάριο Φεσόπουλο, Μαρία Αχιολά, Μιχάλη & Βασίλη Χατζηγεωργίου, Ματίνα Περιστέρα, Αγγελική Καριώτη, Λευτέρη Σκαρπέτη, Σμάρω Λεντάκη, Μαρία Πάσαρο, τον κ. Αχιλλέα Λίτσιο, τον οδηγό Ματίας και τη φοιτήτρια Μαρία από το τμήμα νηπιαγωγών.

Ευχαριστούμε τις ομάδες των εθελοντών που συμμετείχαν εθελοντικά: Ιστορικών Χορών Branle και Pavana, Χορού Οριεντάλ, ξυλοπόδαροι «Μανδραγόρας», Ιππότες του Μεσαιωνικού Ρόδου, Νταουλιέρηδες και Τσαμπουνιέρηδες, Αλχημιστές και τους φωτογράφους: Λεονάρδο Παλαιολόγο, Δημήτρη Κλαδογένη και Βούλα Γιορδαμνή.

Και ακόμα την 4η Εφορία Αρχαιοτήτων, την Εκκλησία Santa Maria, το ΕΒΕΔ, το Nest Hotel και το σύλλογο ΑΡΠΟΚ για την παραχώρηση των χώρων, τη Δημοτική Κοινότητα Ρόδου, τις Τεχνικές Υπηρεσίες Ρόδου, τη Λίνα Παπατσή και το ΚΕΚ  Γ. Γεννηματάς για τη συνεργασία.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς των εκδηλώσεων: ΒΑΠ Κουγιός Π. ΑΒΕΕ, Μελισσοκομική Δωδεκανήσου,  ξενοδοχείο Blue Sea, Ταβέρνα «Σαρρής», Digital Dreams, Blue Star Ferries, Aegean Airlines, Κουνάκης Jewels & Watches, Σύλλογος Εστιατόρων «Πρωτοπορία», εστιατόρια «Ήπειρος» και «Castello House», Ροδίτης Μιχάλης – Ροδίτικη Πίτα, Super Market Πάππου, Κουτούκι «Μάνταλα» στα Κοσκινού, Κρέατα Σαρικάς Παναγιώτης (Βαρβαράς),  Παναγροτική Ρόδου, Δέσποινα Στουππή.

Τους 31 υποστηρικτές της καμπάνιας μας από τη Ρόδο, την υπόλοιπη Ελλάδα και διαφορετικές χώρες του κόσμου και ειδικά τους: Frank Kock και Guy Evans.

Τις εκδηλώσεις του 8ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ στήριξαν: Τμήμα Πολιτισμού Δωδ/σου της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και ΔΟΠΑΡ για τη Γιορτή Μεσαιωνικής Πόλης και Τμήμα Τουρισμού Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για τη Μεσαιωνική Γιορτή Λίνδου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι φέτος το 8ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ, προβλήθηκε από την εκπομπή «Επιμένουμε Ελλάδα» της ΝΕΡΙΤ και από την εφημερίδα «Καθημερινή», στο ένθετο «Ζωή & Τέχνες» στη σελίδα «Ταξίδι».

Για το «Μεσαιωνικό Ρόδο»

Άννα Αχιολά

Πρόεδρος

Pin It on Pinterest