«Απολύσεις εργαζομένων από τη ΔΕΥΑ Ρόδου – συνέχεια»

Μετά τις χθεσινές εξελίξεις σχετικά με τους απολυμένους εργαζομένων της ΔΕΥΑ Ρόδου, από το Ροδοκόκκινο εκδόθηκε η παρακάτω δήλωση:

«Χθες ο Ροδιακός λαός παρακολούθησε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου μια νέα παράσταση του παραλόγου. Ο επικεφαλής της  μείζονος αντιπολίτευσης, αφού συγκάλεσε με αίτημά του το χθεσινό έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, έλαμψε δια της απουσίας του. Ο δε επικεφαλής της πλειοψηφίας δήμαρχος, πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ και δήμιος των 63, κλειδώθηκε στο δημαρχιακό γραφείο και αδιαφόρησε πλήρως για το τι εκτυλισσόταν μόλις μερικά μέτρα παραπέρα στον κάτω όροφο. Αν αυτό δεν ήταν μια μεγάλη πολιτική δειλία, ήταν μια πρωτοφανής υποτίμηση των δημοκρατικών διαδικασιών. Η ίδια η συνεδρίαση που έγινε, ήταν σαν να μην έγινε ποτέ, αφού έφτασε στο απίστευτο συμπέρασμα ότι εφόσον οι υπάλληλοι δικαιωθούν στα δικαστήρια, θα πρέπει να επαναπροσληφθούν!

Ενημερώνουμε λοιπόν τους συμμέτοχους – συνενόχους αυτής της κωμικοτραγικής θεατρικής παράστασης της πλειοψηφίας και της μείζονος αντιπολίτευσης ότι εφόσον τα δικαστήρια δικαιώσουν τους εργαζομένους, δεν υπάρχει άλλη επιλογή για τη δημοτική επιχείρηση από την επαναπρόσληψή τους. Και αυτό θα είναι η δικαίωση τους!!!

Επιπλέον, θα θέλαμε να τους πληροφορήσουμε ότι οι απολυμένοι της ΔΕΥΑΡ είναι άνθρωποι, με σάρκα και οστά, όπως και οι οικογένειές τους, και ως τέτοιοι πρέπει να αντιμετωπίζονται. Δεν αξίζουν συμπεριφορές όπως δυστυχώς τυγχάνουν τις τελευταίες εβδομάδες. Οι άμεσα εμπλεκόμενοι δεν δικαιούνται να παραμένουν κλειδωμένοι στο γραφείο τους και οι υποτιθέμενοι υπερασπιστές να λείπουν σε ταξιδάκι …‘Περιφεριακό’.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι αξίζουν και δικαιούνται καθαρές κουβέντες και ξεκάθαρες στάσεις αντιμετώπισης.

Υπάρχει πάντα η έντιμη επιλογή της παραίτησης για όποιον δεν μπορεί ή δεν θέλει να ανταπεξέλθει στις ευθύνες και τα καθήκοντα του.

Τέλος σ’ αυτούς που προσπάθησαν να επιβάλουν την ηττοπάθεια για ρεαλισμό, τους αφιερώνουμε τα εξής λεγόμενα του Μάνου Χατζηδάκι:

‘Κανένα σύστημα δεν θα σας υποσχεθεί την ελευθερία σας, δεν υπάρχει τέτοιο σύστημα, σας είπαν ψέματα.

Μόνιμα θα διεκδικείτε ολοένα και περισσότερο αυτό που σας αρνούνται βασιζόμενοι στην κούραση σας, με λίγες μόνο εξαιρέσεις. Μα, με τις εξαιρέσεις ο κόσμος προχωρά.

Όσοι αντέξετε θα πάτε ένα βήμα πιο μπροστά’»

Pin It on Pinterest