Ο Ρ.Τ.Ερντογάν αποφυλακίζει αυτούς που σχεδίαζαν εισβολή στην Ελλάδα

Η προσέγγισηση που ξεκίνησε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρ.Τ.Ερντογάν με τους στρατιωτικούς προκειμένου να εξισορροπήσει την πίεση που νιώθει από την Δύση και ειδικά από τις ΗΠΑ για τα “πεπραγμένα” του σε μία σειρά θεμάτων είχε την εξέλιξη που αρχικά είχαμε εκράσει ως ενδεχόμενο από το defencenet.gr προ μηνός: 
Την αποφυλάκιση αξιωματικών οι οποίοι είχαν διακριθεί για την κατάρτιση του σχεδίου εισβολής στην Ελλάδα με τον κωδικό “Βαριοπούλα” και του ναυτικού σκέλους αυτού, της “Suga” που προέβλεπε κατάληψη των Οινουσσών, καθώς και αυτών που είχαν πρωταγωνιστήσει στην κρίση των Ιμίων.
Tο 12ο Κακουργιοδικείο της Κωνσταντινούπολης αποφυλάκισε αποφάσισε την αποφυλάκιση των 5 αξιωματικών του τουρκικού Ναυτικού, που είχαν συλληφθεί τον Απρίλιο του 2009 μετά την ανακάλυψη μεγάλης ποσότητας οπλισμού και εκρηκτικών στην περιοχή Poyrazköy, τα οποία προορίζονταν να χρησιμοποιηθούν στο πλαίσιο των επιμέρους σχεδίων «Κλωβός» (Kafes Eylem Planı) και στο Σχέδιο Δολοφονίας Ναυάρχων (Amirallere Suikast). 
Ανάμεσα σε αυτούς που αποφυλακίστηκαν είναι και ο υποπλοίαρχος ε.α. Ercan Kireçtepe, επικεφαλής της μιας εκ των ομάδων του Συγκροτήματος Υποβρυχίων Καταστροφών (SAT Grup Komutanı) του τουρκικού Ναυτικού που αποβιβάστηκε στην Δυτική Ίμια το 1996 και μέσω του οποίου αγοράστηκαν τα καύσιμα της λέμβου που χρησιμοποιήθηκε στην επιχείρηση.
Στην φωτό, όπου η τουρκική σημαία εανεμίζει σε ελληνικό έδαφοςμ είναι αυτός δίπλα από την σημαία, όπως γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες.
Οι Ercan Kireçtepe, Erme Onat, Hüseyin Hançer, Eren Günay και Levent Bektaş αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από 5 χρόνια προφυλάκισης με μία διαδικασία τύπου Άρειου Πάγου, όπου κρίθηκε άκυρο το τυπικό μέρος της διαδικασίας και όχι η ουσία της υπόθεσης.
Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση Erdogan εξήγγειλε την κατάργηση των 8 ειδικών δικαστηρίων, τα οποία πρόσφατα δίκασαν και καταδίκασαν εκατοντάδες στελέχη των ενόπλων δυνάμεων της χώρας με την κατηγορία της συνωμοσίας για την ανατροπή της ισλαμικής κυβέρνησης.
Στους όρους αυτούς φαίνεται ότι έχει συμφωνήσει με το τουρκικό “βαθύ κράτος” των ενόπλων δυνάμεων η κυβέρνηση Ερντογάν…
y Ali Türkşen' 1992'de Karadeniz'de Levent Bektaş

Στις φωτό βλέπουμε τους Ercan Kireçtepe, Ali Türkşen και Levent Bektaş. Οι δύο πρώτοι ήταν οι ομαδάρχες των 6μελών ομάδων SAT που ανέβηκαν στα Ίμια.

Δεν ξέρουμε ποιοι και αν σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια των επόμενων χρόνων και του ατυχήματος του ελικοπτέρου S-70 που ακολούθησε της τραγωδίας των Ιμίων, αλλά οι συγκεκριμένοι χαίρουν άκρας υγείας.

Μάλιστα λέγεται ότι ένας από τους δύο πρώτους ο Ercan Kireçtepe ή ο Ali Türkşen όταν επέστρεψαν στην βάση τους είχαν αδειάσει δύο γεμιστήρες από τα G3A4 τα οποία κρατούσαν όταν έφτασαν στα Ιμια. Που; Αυτό μένει να το απαντήσει η Ιστορία…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

 

Pin It on Pinterest