Απο τα Δωδεκάνησα ο ένας νεκρός στο πλοίο Φανερωμένη

Θρήνος είναι η πιο χαρακτηριστική λέξη σήμερα που μπορεί να εκπροσωπήσει την Κάλυμνο, μετά τον χαμό του 56χρονου από αναθυμιάσεις που σημειώθηκαν κατά την διάρκεια της φωτιάς, που ξέσπασε στο πλοίο.

Ο δήμαρχος του νησιού Δημήτρης Διακομιχάλης η είδηση του θανάτου έσκασε σαν βόμβα στους κατοίκους του νησιού, ενώ σύμφωνα πάντα με τον ίδιο ο ναυτικός ήταν παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών.

«Είναι μια άσχημη μέρα για το νησί η σημερινή. Όλος ο τοπικός πληθυσμός είναι συγκλονισμένος διότι έφυγε από την ζωή ένας δικός μας άνθρωπος και μάλιστα την ώρα που δούλευε για να ζήσει με αξιοπρέπεια την οικογένεια του και όχι σε ιδανικές συνθήκες. Σύμφωνα με τα στοιχεία η φωτιά πρέπει να προκλήθηκε μετά από έκρηξη που σημειώθηκε στο μηχανοστάσιο, ενώ το πλοίο έπλεε στην αραβική θάλασσα. Ο 56χρονος Πανορμίτης Μούγκρος που ήταν ο Β’ μηχανικός του πλοίου έχασε την ζωή του από τις αναθυμιάσεις, ενώ ο Γ’ μηχανικός ένας 26χρονος επίσης Έλληνας τραυματίστηκε και είναι εκτός κινδύνου» αναφέρει ο δήμαρχος Καλύμνου και προσθέτει.

«Αυτά τα γεγονότα κάθε άλλο παρά ευχάριστα είναι και ιδιαίτερα στις μικρές κοινωνίες, όπως είναι η Κάλυμνος που ο ένας γνωρίζει τον άλλο. Είναι γεγονότα που σημαδεύουν την καθημερινότητα μας. Θέλω να εκφράσω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του και εύχομαι να είναι το τελευταίο θύμα μεταξύ των ναυτικών μας, που πραγματικά μοχθούν για να βγάλουν τον βιό τους. Όπως γνωρίζω έχει έναν αδελφό και μια αδελφή, ενώ οι πληροφορίες μου λένε πως ο ίδιος είναι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών».

Στο πλοίο επέβαιναν 18 άτομα πλήρωμα εκ των οποίων οι πέντε είναι Έλληνες ναυτικοί.

Το πλοίο Φανερωμένη αναχώρησε από το λιμάνι ABU DHABI τις 18 Αυγούστου και ταξίδευε με ταχύτητα 12.2 κόμβων με πορεία Νοτιοανατολική με προορισμό το λιμάνι PORT ELIZABETH στο οποίο αναμένονταν να φτάσει στις 31 Αυγούστου. Το πλοίο είναι Bulk Carrier (ελεύθερου φορτίου κατά την μεταφορά του) και έχει ναυπηγηθεί το 2007 με σημαία Ελληνική. Έχει χωρητικότητα 92485 t DWT, τρέχον βύθισμα 7.3 μέτρα ενώ το ολικό μήκος του (LOA) είναι 229.5 μέτρα και το πλάτος του είναι 36.92 μέτρα.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This