Απίστευτα ευρήματα σε οστρακόδερμα των ΗΠΑ – Εντοπίστηκε σωρεία από εθιστικά παυσίπονα σε μύδια και στρείδια!


Μια μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε πριν από λίγο καιρό, έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στη θαλάσσια ρύπανση, αφού εντοπίστηκαν ίχνη από εξαιρετικά εθιστικά παυσίπονα σε μύδια και στρείδια των αμερικανικών ακτών!

Οπιοειδή δηλαδή, όπως η ουσία οξυκωδόνη, ένα ισχυρό οπιούχο σκεύασμα που βρέθηκε στους ιστούς των μυδιών σε ακτές και κολπίσκους των ΗΠΑ. Και όχι μόνο αυτό, αλλά όπως μας λέει το CNN, τα οστρακόδερμα της περιοχής βρέθηκαν θετικά και σε εφτά είδη αντιβιοτικών, πέντε είδη αντικαταθλιπτικών, ακόμα και στελέχη που χρησιμοποιούνται σε χημειοθεραπείες!

Η μελέτη του Puget Sound Institute του University of Washington Tacoma ήθελε να κάνει έναν έλεγχο στην ποιότητα των νερών, αυτά που βρήκε όμως ήταν πραγματικά απίστευτα.

Η εξαιρετικά εθιστική οξυκωδόνη εντοπίστηκε σε 3 από τα 18 σημεία ελέγχου, πιθανότατα λόγω των σταθμών διαχείρισης αποβλήτων που λειτουργούν εκεί κοντά. Οι επιστήμονες υποδεικνύουν πάντως πως τα υπολείμματα των ουσιών δεν ήταν σε ποσότητες που μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στον άνθρωπο και εντοπίστηκαν μόνο κοντά σε αστικά περιβάλλοντα και όχι σε μύδια του εμπορίου.

«Δεν θα θέλατε πάντως να μαζέψετε και να φάτε τα μύδια από αυτούς τους αστικούς κόλπους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της μελέτης Andy James.

Ο οποίος υπέδειξε ταυτοχρόνως το πόσο μπορεί να επηρεαστεί η τροφική αλυσίδα της θάλασσας από τα οπιοειδή και τα υπολείμματα των παυσίπονων και των αντιβιοτικών…

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια