Απειλή πολέμου από την ‘Άγκυρα: «Εάν οι Ε/Κ προχωρήσουν σε νέες έρευνες θα χτυπήσουμε»


Ο γνωστός σύμβουλος του Ρ.Τ.Ερντογάν Γιγίτ Μπουλούτ που συχνά πυκνά προκαλεί με τα λεγόμενά του, προχώρησε σήμερα ένα βήμα παραπέρα λέγοντας πως εάν οι Ε/Κ προχωρήσουν σε έρευνα για εξόρυξη στην Κυπριακή ΑΟΖ «ο Τούρκος πρόεδρος θα δώσει την εντολή για «πυρ»».

Ο Μπουλούτ εμφανίστηκε σε εκπομπή του κρατικού καναλιού TRT. Είπε ότι ο ιταλικός κολοσσός, ENI, «προσπαθεί να μπει στην ΑΟΖ της Κύπρου με δύο ιταλικές φρεγάτες και για τρεις εβδομάδες το τουρκικό Ναυτικό δεν το αφήνει να πάει».

Και αφού ουσιαστικά κορόιδεψε τους Ιταλούς, μίλησε για… θράσος των Κυπρίων και προκάλεσε (!) τους Ιταλούς να μπουν στην κυπριακή ΑΟΖ αν δεν φοβούνται στην Τουρκία!

«Βλέπετε το θράσος; Οι Ελληνοκύπριοι τους δίνουν τον διαγωνισμό και οι ιταλικές φρεγάτες έρχονται και προσπαθούν να βάλουν το γεωτρύπανο μέσα στα χωρικά ύδατα της Κύπρου.

Εάν έχετε το θάρρος μπείτε. Το λέω ξεκάθαρα.

Σε οποιοδήποτε πεδίο στο οποίο δεν δίνουμε άδεια, σε οποιαδήποτε προσπάθεια ή προβοκάτσια, προσωπικά ο αρχιστράτηγός μας ο Ερντογάν θα δώσει την εντολή για χτύπημα.

Κανένας να μην έχει αμφιβολία γι’ αυτό», κατέληξε ο Μπουλούτ.

Περιττό να προστεθεί βέβαια πως οι δηλώσεις αυτές δεν γίνονται εν αγνοία του Ερντογάν. Το αντίθετο μάλιστα. Ο Τούρκος π΄ροεδρος πρακτικά του τις υπαγορευει.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια