Νέες 24ωρες απεργίες από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους

Την Πέμπτη δύο 3ωρες στάσεις εργασίας

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με νέες 24ωρες απεργίες οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι με βασικό αίτημα την αποσυμφόρηση των φυλακών, αλλά και τα σχέδια για κατασκευή φυλακών υψίστης ασφάλειας. Οι νέες κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΣΥΕ) θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή. Την Πέμπτη, θα υπάρξουν τρίωρες στάσεις εργασίας μεταξύ 7:00 και 10:00 το πρωί και μεταξύ 15:00 και 18:00 το απόγευμα.

Κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων δεν θα πραγματοποιούνται επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων, επισκεπτήρια συνηγόρων και παραλαβές ή μεταγωγές κρατουμένων.

«Η βία, η εκμετάλλευση και η εξαθλίωση που επικρατεί εντός των καταστημάτων κράτησης, οι δολοφονίες, οι θάνατοι και οι αυτοκτονίες κρατουμένων, η υπερσυμφόρηση και ο συνωστισμός, η υποστελέχωση και η διάλυση του προσωπικού και η υγειονομική κατάσταση μέσα στις φυλακές ως φαίνεται δεν έχουν σταθεί ικανά στοιχεία για να πειστεί η Πολιτεία ότι το σύστημα κράτησης της χώρας έχει πλέον καταρρεύσει και χρειάζεται επειγόντως άμεση λήψη μέτρων για την οργανωτική, λειτουργική και διοικητική μεταρρύθμισή του» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΣΥΕ.

Παράλληλα διαμαρτύρεται για το σχέδιο μετατροπής του καταστήματος Δομοκού σε φυλακές υψίστης ασφαλείας, υπογραμμίζοντας ότι «αντί να επιλύσει, θα δημιουργήσει επιπρόσθετα προβλήματα».

newsbeast

Pin It on Pinterest