Σε απεργιακό κλοιό σήμερα όλη η χώρα

Απεργιακές συγκεντρώσεις και στη Ρόδο

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται από τα μεσάνυχτα η χώρα λόγω της πανελλαδικής 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στη νέα λαίλαπα των μνημονιακών μέτρων που υποβαθμίζουν περαιτέρω το επίπεδο διαβίωσης των Ελλήνων.

Σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις εναντίον των «ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών» καλεί του εργαζόμενους και το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετ’ εμποδίων θα κινηθούν σήμερα τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί του Μετρό και του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, όπως και τα τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενώ δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια. Ματαιώσεις πτήσεων έχουν ανακοινώσει οι αεροπορικές εταιρίες εξαιτίας της συμμετοχής στην απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Στάση εργασίας έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ από την έναρξη της βάρδιας έως και της 09:00 το πρωί και από τις 09:00 το βράδυ έως και την λήξη της βάρδιας. Λόγω της απεργίας θα ματαιωθούν όλα τα δρομολόγια λεωφορείων στη διαδρομή Κιάτο – Πάτρα και αντιστρόφως.

Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (ΗΣΑΠ) και το τραμ δεν θα λειτουργούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 π.μ. και από 4 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας. Δηλαδή θα λειτουργούν 10πμ έως 4μμ για να εξυπηρετήσουν τους εργαζόμενους που θέλουν να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας .

Δεμένα τα πλοία
Αγκυροβολημένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία την Πέμπτη καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών (ΟΜΥΛΕ) συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ. Η απεργία ξεκίνησε από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης και θα διαρκέσεις ως και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Ήδη η ΠΝΟ έχει διαμηνύσει ότι εάν μέχρι την ημέρα εκείνη δεν έχουν δοθεί ουσιαστικές λύσεις στα βασικά αιτήματα του κλάδου, οι ναυτεργάτες θα προχωρήσουν σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις. Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια διαμαρτύρονται για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών των ΟΛΠ-ΟΛΘ και για την εργολαβοποίηση των εργασιακών σχέσεων.

Χωρίς ΜΜΕ και εφημερίδες
Στην 24ωρη απεργία θα συμμετάσχουν και οι δημοσιογράφοι. Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΥ αναφέρει ότι η απεργία κηρύσσεται σε όλα τα έντυπα και τα ΜΜΕ τα οποία δε θα μεταδίδουν ενημερωτικά δελτία από τις 06.00 της Πέμπτης 12/11 έως τις 06.00 της Παρασκευής 13/11. Επιτρέπεται η μετάδοση δύο δεκάλεπτων απεργιακών δελτίων ειδήσεων.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία λόγω της 24ωρης απεργίας της ΠΟΕΔΗΝ ενώ θα υπολειτουργήσουν πολλές δημόσιες υπηρεσίες . Ακόμη κλειστά θα παραμείνουν τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι την Πέμπτη λόγω της συμμετοχής στην απεργία της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ).

Ποιες πτήσεις ακυρώνονται
Σε ακυρώσεις πτήσεων προχωρούν οι αεροπορικές εταιρίες, λόγω της συμμετοχής στην απεργία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ).

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Aegean, «αναγκάζεται να ακυρώσει 6 σκέλη πτήσεων εσωτερικού που ήταν προγραμματισμένα να πραγματοποιηθούν αύριο», ήτοι:

Α3 360 Αθήνα – Σαντορίνη
Α3 361 Σαντορίνη – Αθήνα
Α3 352 Αθήνα – Σαντορίνη
Α3 353 Σαντορίνη – Αθήνα
Α3 370 Αθήνα – Μύκονος
Α3 371 Μύκονος – Αθήνα

Επίσης, με ανακοίνωση της Οlympic Air ακυρώνονται 28 πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες για αύριο (υπενθυμίζεται πως ήδη έχουν ανακοινωθεί 36 ακυρώσεις πτήσεων και αλλαγή στην ώρα αναχώρησης σε μία πτήση).

Όπως ανακοίνωσε η ΕasyJet, καθυστερήσεις θα υπάρξουν και στο δικό της πρόγραμμα πτήσεων. Η εταιρία θα ενημερώσει όλους τους επιβάτες των πτήσεων που επηρεάζονται μέσω e-mail ή SMS.

Ματαιώσεις σε δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ματαιώνονται τα δρομολόγια όλων των επιβατικών τρένων, καθώς και τα λεωφορεία που εκτελούν εσωτερικές διαδρομές εντός του δικτύου, εκτός των διεθνών δρομολογίων που στο ελληνικό τμήμα θα εκτελεστούν με λεωφορεία.

Οι αμαξοστοιχίες 600-601 θα κυκλοφορήσουν χωρίς τα διδάπεδα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων, μετά τη λήξη της απεργίας (Πέμπτη προς Παρασκευή) από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.

Παρασκευή 13/11/2015 (επόμενης απεργίας)

Στο τμήμα γραμμής μεταξύ Φλώρινας-Θεσσαλονίκης ματαιώνεται το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας IC 82 και στο τμήμα γραμμής μεταξύ Δικαίων-Αλεξανδρούπολης ματαιώνεται το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας IC 91

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τον αριθμό 14511 και στο www.trainose.gr

Που θα γίνουν οι συγκεντρώσεις

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κλαθμώνος στις 11πμ
Το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στις 10:30 στην Ομόνοια, στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 στο Άγαλμα Βενιζέλου, στην Πάτρα στις 10.30 στην πλατεία Γεωργίου ενώ συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε δεκάδες πόλεις σε όλη τη χώρα.
Στην προκήρυξη της η ΓΣΕΕ τονίζει ότι «η 24ωρη Γενική Απεργία και τα συλλαλητήρια στις 12 Νοέμβρη αποτελούν τη “μητέρα των μαχών” απέναντι στη νέα λαίλαπα μέτρων υποβάθμισης του επιπέδου διαβίωσης της Ελληνικής κοινωνίας. Αρκεί ο καθένας και η καθεμία από εμάς να επιλέξουμε τι είδους ασφάλεια θέλουμε. Κοινωνική ασφάλεια ή ασφάλεια του καναπέ; Απεργούμε και αγωνιζόμαστε κατά των κυβερνητικών μέτρων που συντηρούν τον εργασιακό μεσαίωνα, με την ανεργία να παραμένει σε εφιαλτικά επίπεδα, που μετατρέπουν το κοινωνικό κράτος σε φιλανθρωπικό, που καθιστούν τους εργαζόμενους μόνιμα υποζύγια της κρίσης και των ελλειμμάτων».

«Η υπερψήφιση του 3ου Μνημονίου, με μεγάλη μάλιστα κοινοβουλευτική πλειοψηφία- επισημαίνει από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ- ήρθε να επιβεβαιώσει τα εφιαλτικότερα σενάρια για το μέλλον των εργαζόμενων και των ανέργων, των συνταξιούχων και των νέων.»

Στις κινητοποιήσεις έχει δηλώσει ότι θα λάβει μέρος και ο εμπορικός κόσμος της χώρας μετά από απόφαση της ΕΣΕΕ.

protothemagr

Pin It on Pinterest

Share This