Σε απεργίες η ΑΔΕΔΥ λόγω των απολύσεων

Σε 24ωρη στις 12 Μαρτίου, σε 48ωρη στις 19 Μαρτίου

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις κατά των απολύσεων και της διάλυσης του δημόσιου τομέα προχωρά από την ερχόμενη εβδομάδα η ΑΔΕΔΥ.

Η Εκτελεστική της Επιτροπή αποφάσισε να προχωρήσει σε 24ωρη πανελλαδική απεργία στο Δημόσιο την Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014, ενάντια στο υπό ψήφιση Νομοσχέδιο «Διοικητικές Απλουστεύσεις – Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα – Τροποποίηση διατάξεων Π.Δ. 318/1992 (Α 161) και λοιπές ρυθμίσεις», που συζητείται στην ολομέλεια της Βουλής.

Όπως επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ, το νομοσχέδιο αυτό προβλέπει την κατάργηση Νομικών Προσώπων του Δημοσίου, την άμεση απόλυση ή τη διαθεσιμότητα κι άλλων δημοσίων υπαλλήλων, ενώ ταυτόχρονα προωθεί την καθιέρωση ενός μόνιμου μηχανισμού δημιουργίας δεξαμενών νέων διαθεσιμοτήτων μέσω της εφαρμογής νέου συστήματος «αξιολόγησης» και της καθιέρωσης υποχρεωτικής ποσόστωσης.

Επιπλέον, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας στις 19 και 20 Μαρτίου «εν όψει των απολύσεων των δημοσίων υπαλλήλων που ήδη βρίσκονται σε διαθεσιμότητα το τελευταίο οκτάμηνο».

πηγή: newsbeast.gr

Pin It on Pinterest