Απατεώνες παριστάνουν τους λογιστές και εξαπατούν κόσμο με την επιδότηση ρεύματος – Κρούσματα και στη Ρόδο

Με πρόσχημα την επιδότηση ρεύματος οι δράστες επιχειρούν να αποκτήσουν πρόσβαση στους κωδικούς e-banking – Εχουν καταγραφεί περιστατικά στην Πάτρα και στη Ρόδο.

Εχει αποκτήσει πολλές παραλλαγές. Κοινός παρονομαστής όμως σε αυτή τη μέθοδο απάτης, όποιο και αν είναι το αφήγημα, είναι ότι κάποιος άγνωστος παριστάνει τον λογιστή προκειμένου να αποσπάσει τηλεφωνικά τους κωδικούς e-banking ανυποψίαστων πολιτών. Τους τελευταίους μήνες παρόμοιες καταγγελίες απασχολούν ανά τακτά διαστήματα τις αστυνομικές αρχές ανά την Ελλάδα. Η πιο πρόσφατη εκδοχή της παραπλάνησης θέλει τους δράστες να εξαπατούν πολίτες με πρόσχημα την κατάθεση χρημάτων για την επιδότηση ρεύματος. Οι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για ένταξη στη διαδικασία επιστροφής χρημάτων από τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς των τελευταίων μηνών και σπεύδουν να αξιοποιήσουν την ευκαιρία, παραπλανώντας τους ενδιαφερόμενους πολίτες ότι δήθεν μπορούν να τους εξασφαλίσουν την επιστροφή άμεσα.

Σχετικά περιστατικά έχουν καταγραφεί στην Πάτρα και στη ΡόδοΆγνωστοι καλούν πολίτες, αναφέρουν ότι είναι οι λογιστές τους, αποσπούν τους τραπεζικούς κωδικούς και καταφέρνουν να μεταφέρουν μέσα σε λίγα λεπτά χιλιάδες ευρώ από τους λογαριασμούς των θυμάτων.

Παρόμοιες προειδοποιητικές ανακοινώσεις είχαν βγάλει και σύλλογοι λογιστών στα Χανιά, στη Λακωνία και στην Καβάλα. Όπως ανέφεραν, οι επιτήδειοι είτε χρησιμοποιούσαν ως πρόσχημα την αμοιβή για τη συμπλήρωση φορολογικής δήλωσης και προσπαθούσαν να αποσπάσουν τους τραπεζικούς κωδικούς των θυμάτων, ή σε άλλες περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν ως δόλωμα την υποτιθέμενη επιστροφή φόρου ή τη λήψη διαφόρων επιδομάτων.

Πηγή: kathimerini

Pin It on Pinterest

Share This