Απάντηση σε άρθρο της Προέδρου ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου

Απαντώντας στο ερώτημα που θέτει η Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου, που είναι και ο τίτλος του άρθρου της, «Εκλογές 2014: Η μεγάλη ΑΝΑΤΡΟΠΗ ή ο μεγάλος ΕΦΙΑΛΤΗΣ;», εμείς απαντάμε με βεβαιότητα:
ΝΑΙ! Αυτές οι εκλογές θα είναι η μεγάλη ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

O μεγάλος εφιάλτης, για τον οποίο κάνει λόγο η κυρία Βενετοκλή, είναι αυτός ακριβώς που ζούμε τώρα. Μπορεί η ίδια και το κόμμα της να μην το αντιλαμβάνονται, αφού καμία επαφή δεν έχουν ούτε με τους πραγματικούς αριθμούς της ανεργίας και της φτώχειας αλλά ούτε και επαφή έχουν με τονκόσμο της απόγνωσης, του θυμού, των απολύσεων, τον κόσμο που μεταναστεύει, που επαιτεί.
Κρυπτόμενοι, ντρέπονται να δηλώσουν ότι στηρίζουν συγκεκριμένες παρατάξεις. Κρυπτόμενοι, βάζουν την ταμπέλα του «ανεξάρτητου» στις παρατάξεις τους. Κρυπτόμενοι, μιλούν για δήθεν ανάπτυξη και πρωτογενές πλεόνασμα όταν ξεπουλούν τα πάντα –από αιγιαλούς, δημόσια κτίρια, αεροδρόμια και λιμάνια, ως την υγεία και τους πιο βασικούς κοινωνικούς πυλώνες-. Κρυπτόμενοι βγάζουν τις τελευταίες τους κορώνες, ίδιες με αυτές του επιθανάτιου ρόγχου.

Οι εκπρόσωποι του παλιού, που έριξαν τη χώρα στα βράχια είναι η προσωποποίηση του εφιάλτη για τον οποίο κάνει λόγο η κυρία Βενετοκλή.  Αν υπάρχει μια πιθανότητα σε αυτό το τόπο να έρθουμε σε ρήξη με το παλιό και να οικοδομήσουμε μια πραγματικά Νέα Ελλάδα, αυτό θα το κάνουμε εμείς: όλος ο κόσμος που αγωνίζεται, ο λαός που θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ και θα στείλει το ηχηρό μήνυμα «Φτάνει πια! Η υπομονή μας τελείωσε! 25 Μαΐου ψηφίζουμε, 26 φεύγουν!».

Το γραφείο Τύπου

Pin It on Pinterest