Απάντηση στα δυσφημιστικά σχόλια απο την τηλεόραση OMEGA σχετικά με τον Τ/Σ ΘΑΡΡΙ

Η Τηλεόραση “ΩΜΕΓΑ” προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με δυσφημιστικά σχόλια που έγιναν για τον τηλεοπτικό σταθμό, με αφορμή το κλείσιμο του Τ.Σ. ΘΑΡΡΙ.

“Επειδή δυσφημιστικά σχόλια έκαναν την εμφάνιση τους σε εκκλησιαστική σελίδα του διαδυκτίου, κατά του τηλεοπτικού σταθμού OMEGAθα θέλαμε να θυμήσουμε στους επιλήσμονες που βιάστηκαν να εκδηλώσουν τα Χριστιανικά τους συναισθήματα μεσα από το διαδύκτιο αλλα και πικρόχολα σχόλια που δεν αρμόζουν στα ήθη της ορθοδόξου εκκλησίας αλλα και να επισημάνουμε παράλληλα ότι ο τηλεοπτικός σταθμός OMEGAστα 24 χρόνια αδιαλείπτου λειτουργίας του, είναι ο μόνος που συμπεριλάμβανε από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του και θα συνεχίσει να το κάνει απσρόσκοπτα και αφιλοκερδώς όπως πάντα, εκπομπές και αφιερώματα στην εκκλησία.

Το 1990 ξεκίνησε την πρώτη του εκπομπή φιλοξενώντας τον τότε Μητροπολίτη Σεβαστμιότατο μακαριστό Απόστολο με τον θεολόγο-φιλόλογο Ν. Ματσίγκο. Μέχρι το 1995 πρίν δημιουργηθεί ο Τ.Σ. ΘΑΡΡΙ φιλοξένησε αδιαλείπτως σε εβδομαδιαίες εκπομπές με τίτλο «Η εκκλησία κοντά μας» τον τότε Ηγούμενο της Ι. Μονής Θάρρι Π. Αμφιλόχιο, νυν Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας. Στενός τότε συνεργάτης της τηλεόρασης OMEGA  και ο Αρχιμανδρείτης τώρα Νεκτάριος Πόκκιας. Στενή και τακτική συνεργασία με τον Πατέρα Φιλ. Πόκκια του Ι. Ναού Αγ. Χριστοφόρου. Όλα αποδεικνύονται από το τεράστειο αρχειακό υλικό της τηλεόρασης OMEGA αλλα και τις έγγραφες ευχαριστίες. Ειδικές μεταδόσεις της Εβδομάδας των Παθών με τις μοναδικές κινητές μονάδες εξωτερικών μεταδόσεων του σταθμού μας, από τους Ι. Ναούς Αγ. Χριστοφόρου, Αγ. Αποστόλων, Καθολικής Παναγίας της Κρεμαστής, Κοιμησεως της Θεοτόκου Ιαλυσού, Ευαγγελισμού Ρόδου (χωρίς διακοπές για διαφημίσεις και ούτε ένα σεντ για αντάλλαγμα) και ακόμα από το ακριτικό Καστελόριζο της Θείας Λειτουργίας από τον Ι.Ν. Κωνσταντίνου και Ελένης χοροστατούντος του Α.Θ.Π. Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου που μεταδόθηκε για πρώτη φορά στα χρονικά διαδυκτιακά με τη συμπαράσταση του ΟΤΕ τότε. Και πάμπολες άλλες εκπομπές αφιερώματα και παρουσιάσεις με θεματολογία τη Χριστιανική Ορθόδοξη Εκκλησία και το έργο της. Κανείς άλλος τηλεοπτικός σταθμός δεν έχει συμπεριλάβει στο πρόγραμμα του και έχει αγκαλιάσει την Ι. Μητρόπολη Ρόδου και το έργο της όπως η τηλεόραση OMEGA.

Αυτά ως ενημέρωση για όσους δε γνωρίζουν και υπενθύμιση στους επιλήσμονες, αγνώμονες και ευεργετηθέντες.

Η ιστορική αναδρομή της προσφοράς της τηλεόρασης OMEGA όμως δεν απαντά στις συκοφαντίες. Απαντά απλά στους «καλούς Χριστιανούς»  που έσπευσαν να μας αφορίσουν.
Στο δια τάυτα: Στην εν λόγω ιστοσελίδα κατονομάζεται στέλεχος του σταθμού μας αλλα και η τηλεόραση OMEGA ως υπαίτιοι της παύσης λειτουργίας του Τ/Σ ΘΑΡΡΙ, επικαλούμενοι «έγγραφη καταγγελία που κοινοποιήθηκε στο Ε.Σ.Ρ, στην ΕΕΤΤ και στην Εισαγγελία Ρόδου».
Δεν υπήρξε έγγραφη καταγγελία, υπήρξε ένα email (ηλεκτρονικο ταχυδρομείο) σε τόνο μάλλον χιουμοριστικό / φιλοσοφικό προς το Ε.Σ.Ρ πριν από 4 χρόνια. Το περιεχόμενο του email σε καμία περίπτωση δεν αναφέρει την τηλεόραση OMEGA, δεν έχει επίσημο χαρακτήρα  γραφής, σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί επίσημο έγγραφο της τηλεόρασης και εστάλη χωρίς την έγκριση της διοίκησης της τηλεόρασης OMEGA. Δεν αποτελεί κάν «σοβαρό» έγγραφο από τον τρόπο σύνταξης και το χιουμοριστικό/φιλοσοφικό στυλ γραφής. Δεν φέρει κάν υπογραφή όντας ηλεκτρονικό έγγραφο! Το πώς αυτό το email θεωρήθηκε «επίσημη καταγγελία» το ερευνούμε ήδη. Δεν κοινοποιήθηκε δε ποτέ στην ΕΕΤΤ ούτε στην Εισαγγελία Ρόδου από εμάς ή από το στέλεχος του σταθμού μας. Προφανώς προωθήθηκε από το ΕΣΡ στις αρμόδιες αρχές. Οι δε μετρήσεις της ΕΕΤΤ που αναφέρουν  στην επιστολή τους οι εκπρόσωποι του Τ/Σ/ Θάρρι πραγματοποιούνται σε ανύποπτο χρόνο ανα την Ελλάδα ως μέρος του έργου της υπηρεσίας για τον έλεγχο παράνομων καταλήψεων συχνοτήτων ή παρεμβολών.
Για τους δύσπιστους, υπενθυμίζουμε ότι αν όντως θέλαμε την παύση λειτουργίας του Τ/Σ Θαρρι, θα μπορούσαμε να το πραγματοποιήσουμε από το 1995 με ένα επίσημο έγγραφο που θα περιείχε 1 μόλις γραμμή! Δεν το κάναμε ποτέ, δεν το κάναμε και τώρα 19 χρόνια μετά.
Ο Τ/Σ Θαρρι έκλεισε όπως έκλεισαν μαζί του και 100 τουλάχιστον σταθμοί ανα την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 2 από τα Δωδεκάνησα που δεν εξασφάλισαν την Άδεια Ψηφιακής Εκπομπής. Μια διαδικασία προγραμματισμένη και αναμενόμενη. Μια διαδικασία που παρολίγον να στοιχίσει και στο σταθμό μας τη λειτουργία του αφου και εμείς υποβληθήκαμε στη διαδικασία 2 φορές μέχρι να αποκτήσουμε την πολυπόθητη άδεια ψηφιακής εκπομπής παρόλο που ο σταθμός μας είναι γνωστός κυρίως για την νομιμότητα του και την τεχνική του υπεροχή. Για να δικαιούμαστε δε συμμετοχή στις διαδικασίες αδειοδότησης ψηφιακής εκπομπής, συμμετείχαμε σε τουλάχιστον 4 προκυρήξεις αναλογικής εκπομπής από τις αρχές τις δεκαετίας του 1990 με τεράστιο οικονομικό κόστος των απαιτούμενων μελετών. Διαδικασίες στις οποίες συμμετέχουν όλοι οι νομίμως λειτουργούντες τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί στην Ελλάδα. Διαδικασίες που εξ αρχής, για άγνωστους λόγους, δεν συμμετείχε ο Τ/Σ Θάρρι, αλλα συμμετείχαν επιτυχώς άλλοι Εκκλησιαστικοί σταθμοί που σήμερα εκπέμπουν νόμιμα ψηφιακά!

Δεν έχουμε να «χωρίσουμε» τίποτα με τον Τ/Σ Θαρρι. Αντιθέτως. Απόδειξη ότι προσφάτως, πρίν προκύψει το εν λόγω θέμα, συμφωνήσαμε να μαγνητοσκοπήσουμε αφιλοκερδώς συναυλία της Μητροπόλεως και να την παραχωρήσουμε στον Τ/Σ Θαρρι έτοιμη προς προβολή! Τη συμφωνία μάλιστα πραγματοποίησε ο «καταγγέλων συνεργάτης» μας με τον υπεύθυνο της ορχήστρας! Μπορεί περιστασιακά να δέχθηκαν την κριτική μας, όπως και εμείς τη δική τους, αλλα μέχρι σήμερα η συνεργασία μας υπήρξε άψογη. Μικροτριβές μεταξύ εργαζομένων υπάρχουν πάντα και παντού, όπως και «επάρσεις» ορισμένων. Δεν είναι κάτι το νέο. Δεν αποτελεί αιτία πολέμου. Ακόμη και ο δημόσιος διασυρμός του συνεργάτη μας δεν αποτελεί, για εκείνον, αιτία μηνήσεως παρά τις συμβουλές της νομικής μας υπηρεσίας. Αποκαλεί μάλιστα το ευφάνταστο σενάριο της παύσης λειτουργίας του Θάρρι από ένα απλό email ως «επιεικώς βλακώδες».

Ο Τ/Σ Θάρρι δεν έκλεισε για χάρη ενός email πριν 4 χρόνια. Έκλεισε διοτι δεν συμμετείχε στις διαδικασίες αδειοδότησης, όπως έκλεισαν τουλάχιστον 100 σταθμοί ακόμη. Αν οι υπέυθυνοι του σταθμού δεν θέλουν να αναγνωρίσουν αυτήν την ευθύνη τους και επιζητούν ευθύνες έξωθεν ας το πράξουν. Εμείς δεν έχουμε κανένα συμφέρον από τη μη λειτουργία του Θάρρι. «Εθελοντές» του Θάρρι όμως που συμμετέχουν σε εμπορικούς τηλεοπτικούς σταθμούς έχουν συμφέρον από τη μη λειτουργία της τηλεόρασης OMEGA και επανηλημμένος προσπάθησαν με δολιοφθορές να εμποδίσουν τη λειτουργία του σταθμού μας. Προσπάθειες που οδήγησαν σε συλλήψεις και μηνύσεις που συνυπέγραψαν συνάδελφοι ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών ως αυτόπτες μάρτυρες.
Ο «εχθρός» του Τ/Σ Θάρρι δεν βρίσκεται έξω. Βρίσκεται μέσα.

Και δυστυχώς, οι τηλεθεατές το γνωρίζουν αυτό, απόδειξη τα εκατοντάδες τηλεφωνήματα και μηνύματα που δεχθήκαμε αυτές τις μέρες. Μας έκανε τρομερή εντύπωση που οι περισσότεροι ονομάτιζαν μάλιστα τον άνθρωπο που πιστεύουν ότι βρίσκεται πίσω από το διασυρμό μας. Ξέραμε ότι η Ρόδος είναι μικρή, δεν φανταζόμασταν όμως ότι  υπάρχουν τόσοι τηλεθεατές που γνωρίζουν το παρασκήνιο των τοπικών ΜΜΕ!
Λυπούμαστε αλλα δεν ευθυνόμαστε και για τις παρωπίδες ορισμένων.”

Pin It on Pinterest