Απάντηση της Λίτσας Φτακλάκη στους ισχυρισμούς – ύβρεις του Γ. Χατζημάρκου

Εξ ιδίων κρίνετε τα αλλότρια, κύριε Χατζημάρκο. Απάντηση της Ελευθερίας (Λίτσας) Φτακλάκη στους ισχυρισμούς – ύβρεις του Γ. Χατζημάρκου.

Ο κ. Χατζημάρκος επανήλθε χθες στο θέμα του προϋπολογισμού της τουριστικής ψηφιακής πλατφόρμας της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, www.aegeanislands.gr. Με αφορμή συζήτηση για το κόστος της εν λόγω πλατφόρμας, ο κ. Χατζημάρκος χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς για το πρόσωπό μου.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Το πρόγραμμα ISTOS (Innovation for Sustainable Tourism Services), το οποίο υλοποίησαν ο τότε διορισμένος Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, και η ηγεσία του Εμπορικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου επί θητείας Γιώργου Χατζημάρκου, είχε συνολικό προϋπολογισμό 4,65 εκ. ευρώ. Μεγάλο μέρος του προγράμματος ήταν η δημιουργία μιας ψηφιακής πλατφόρμας με την ονομασία Digital Aegean Islands, της οποίας η περιγραφή που βρίσκεται στο τεχνικό δελτίο του έργου δίνει αντίστοιχα χαρακτηριστικά με την πλατφόρμα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.

Σύμφωνα με το τεχνικό δελτίο του προγράμματος ISTOS, το συνολικό κόστος της ψηφιακής πλατφόρμας ανήλθε στα παρακάτω ποσά:

  ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΜΟΣ ΚΟΣΤΟΥΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΥΝΟΛΟ
  Ψηφιακά νησιά του Αιγαίου 440.000 ευρώ
  Ψηφιακές εμπορικές υπηρεσίες 350.000 ευρώ
  ΣΥΝΟΛΟ 790.000 ευρώ

 Στις 11 Μαΐου 2007 ο κ. Χατζημάρκος, ως προεδρεύων συνεδρίου που έλαβε χώρα στη  Ρόδο, και ως Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, εξέφραζε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση και τα αποτελέσματα του προγράμματος ISTOS, και την πεποίθηση ότι όσα επιτεύχθηκαν μέσα από το πρόγραμμα θα αξιοποιηθούν από τους τοπικούς φορείς προς όφελος του αειφόρου μέλλοντος του Νοτίου Αιγαίου.

Πού βρίσκεται σήμερα η ψηφιακή πλατφόρμα την οποία εγκαινίασαν ο κ. Χατζημάρκος και ο κ. Κόκκινος στην ομιλία τους το 2007, για την οποία δαπανήθηκαν περίπου 800.000 ευρώ;

Με ποιο δικαίωμα ο κ. Χατζημάρκος λασπολογεί και παραπλανεί τον κόσμο, υποτιμώντας την νοημοσύνη των πολιτών του Ν. Αιγαίου  για τα ποσά που επενδύθηκαν στην ψηφιακή πλατφόρμα που έφτιαξε η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου για την προώθηση του τουρισμού των νησιών, τα οποία δεν συγκρίνονται σε καμία περίπτωση με τα χρήματα που σπαταλήθηκαν με την επί προεδρίας Γιώργου Χατζημάρκου στο Εμπορικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου;

Πως δικαιολογεί ότι στο έργο της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου η συλλογή υλικού για τα 48 νησιά κοστολογήθηκε περίπου 20.000 ευρώ ενώ η αντίστοιχη συλλογή περιεχομένου στο έργο για το οποίο δήλωνε ικανοποιημένος ο κ. Χατζημάρκος ανήλθε στα 190.000 ευρώ σύμφωνα με τις συμβάσεις που υπογράφηκαν?

Τα δικά μας έργα, και τα ποσά που επενδύθηκαν για την προβολή των νησιών μας, βρίσκονται αναρτημένα στο διαδίκτυο διαθέσιμα σε οποιονδήποτε. Όλα έγιναν με καθαρές διαδικασίες, τις περισσότερες εκ των οποίων υπερψήφισε ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, ως αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου. Πήραμε προσφορές από μεγάλα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας και καταλήξαμε στην πλέον συμφέρουσα οικονομοτεχνική προσφορά του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Κύριε Χατζημάρκο, καθ’ όλη τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα αποκαλύψατε το πολιτικό σας ήθος στήνοντας μια προπαγάνδα βασισμένη σε αναλήθειες και μικροπολιτικά παιχνίδια. Χθες, με αποκαλέσατε «κοινή συκοφάντη» και «υπόλογο». Εξ ιδίων κρίνετε τα αλλότρια, κύριε Χατζημάρκο.

Για του λόγου το αληθές, επισυνάπτω την πρόσκληση της εκδήλωσης όπου έγιναν οι παραπάνω δηλώσεις, καθώς και το τεχνικό δελτίο του προγράμματος.

capture-20140523-133227

Pin It on Pinterest