Μέχρι την Μ. Πέμπτη θα έρθει κλιμάκιο απαντάει το ΕΚΑΒ για το ασθενοφόρο Έμπωνα

Στην επιστολή και το ψήφισμα που στάλθηκε στο ΕΚΑΒ από τους κατοίκους της Δ.Ε Ατταβύρου, το ΕΚΑΒ απάντησε με έγγραφο που αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι δυνάμεις του ΕΚΑΒ θα ενισχυθούν σε όλο το νησί από 1-5-14 και ότι για το ασθενοφόρο  του Έμπωνα μέχρι της Μ. Πέμπτη θα έχει έρθει κλιμάκιο στη Ρόδο για να δοθεί άμεση λύση. Στενό μαρκάρισμα τους έκαναν οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι από το χωριό μας απαιτώντας να μην παίζουν σε βάρος της υγείας των παιδιών τους.

Μετά από αυτή την απάντηση η μηχανοκίνητη πορεία μετακινείται στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου όπου θα ενώσει της δυνάμεις της με τους Νοτιοροδίτες.

10168136_10201881940276289_4599760586798048612_n

Η επιστολή που στάλθηκε:

“Αξιότιμοι κύριοι,

Την Κυριακή 6 Απριλίου 2014 στην αίθουσα της Δημοτικής Ενότητας Αταβύρου πραγματοποιήθηκε λαϊκή συνέλευση με μοναδικό σοβαρό θέμα την απομάκρυνση του ασθενοφόρου από τον τομέα του ΕΚΑΒ Έμπωνα και τη γενικότερη υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας.

Ύστερα από διαλογική συζήτηση και με την παρουσία όλων των φορέων αλλά και των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Αταβύρου αποφασίστηκε ομόφωνα να συσταθεί συντονιστική επιτροπή 14 ατόμων η οποία εξουσιοδοτήθηκε από τους παρισταμένους για να μεταφέρει σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς τα αιτήματα και τις προτάσεις που ακούστηκαν.

Διεκδικούμε:

  1. Την άμεση επιστροφή του ασθενοφόρου στον τομέα ΕΚΑΒ Έμπωνα διότι δε λήφθηκε υπόψη από τους αρμόδιους ούτε το δυσπρόσιτο, ούτε το ορεινό της περιοχής αλλά και ούτε η χιλιομετρική απόσταση από το κέντρο της πόλης η οποία είναι πάνω από 52χλμ. την οποία και επισυνάπτουμε.

  2. Τη στελέχωση ιατρικού προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Έμπωνα διότι δεν είναι δυνατόν ένας γιατρός να καλύπτει ταυτόχρονα και εφημερίες και έκτακτα περιστατικά.

  3. Τη χορήγηση των εγγράφων που έχουν άμεση σχέση με την απομάκρυνση του ασθενοφόρου και την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Έμπωνα.

Θεωρώντας την υγεία και την περίθαλψη των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών οι οποίοι τους καλοκαιρινούς μήνες αυξάνονται λόγω της τουριστικής περιόδου πρωτεύον ζήτημα, αποφασίστηκε ομόφωνα εάν η ικανοποίηση των ανωτέρω αιτημάτων δεν επιτευχθεί έως 30 Απριλίου 2014, τότε

α) οι Δημότες της Ενότητας Αταβύρου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, είναι αποφασισμένοι να μην προσέλθουν στις κάλπες στις Αυτοδιοικητικές  εκλογές της 18ης Μαΐου

β) να ενημερωθεί η Ένωση Ξενοδόχων και οι Τουριστικοί Πράκτορες για τις επικίνδυνες ελλείψεις στον τομέα της Υγείας στην ευρύτερη περιοχή μας.

Κύριοι, διεκδικούμε τα ως άνω και κοινοποιούμε το παρόν ψήφισμα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, στην Περιφέρεια, στο Δήμο, στον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου και στα Μ.Μ.Ε.

Ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής

Ιωάννης Χριστοφοράκης

 “

Ρίξτε μία Ματιά

Pin It on Pinterest