«Απαιτούνται άμεσες λύσεις για την ακραία υποστελέχωση του Παραρτήματος Προστασίας του Παιδιού Δωδεκανήσου»

Η Ραλλία Χρηστίδου, Αν. Συντονίστρια ΕΠΕΚΕ και η Ράνια Θρασκιά, Αν. Τομεάρχης Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, αρμόδια για την Ειδική Αγωγή, κατέθεσαν από κοινού ερώτηση προς την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας για το ζήτημα της ακραίας υποστελέχωσης του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (ΚΚΠΠΝΑ) και ειδικότερα του Παραρτήματος Προστασίας του Παιδιού Δωδεκανήσου, την οποία συνυπογράφουν 12  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Τα προβλήματα υποστελέχωσης των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας ανά τη χώρα είναι διαχρονικά, όμως στο Παράρτημα Προστασίας του Παιδιού Δωδεκανήσου η κατάσταση χαρακτηρίζεται κατ’ ελάχιστο τραγική. Από τις 29 οργανικές θέσεις είναι καλυμμένες μόλις οι 8, με ελλείψεις σε καίριες ειδικότητες που απαιτούνται για τη λειτουργία της δομής, όπως Παιδιάτρων,  Ειδικών Παιδαγωγών, Επιμελητών Κοινωνικής Πρόνοιας κ.ά.

Μια ακραία συνθήκη που δυσχεραίνει την καθημερινότητα τόσο των εργαζόμενων όσο και των παιδιών, που διαβιούν στο Παράρτημα. Η έλλειψη άλλων ειδικοτήτων δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα που εκκινούν από την επαρκή κάλυψη των αναγκαίων βαρδιών έως το να στερεί  στα παιδιά τη δυνατότητα να μπορούν να πηγαίνουν σε κοινωνικές δράσεις.

Η κατάσταση δεν είναι καλύτερη και στις δομές που υπάγονται στο Παράρτημα ΑμεΑ Δωδεκανήσου του  ΚΚΠΠΝΑ όπου υπάρχει έλλειψη σε κρίσιμες ειδικότητες, όπως νοσηλευτών για ΑμεΑ και φυσιοθεραπευτών, με αποτέλεσμα βαριά περιστατικά που νοσηλεύονται  να μη λαμβάνουν την απαραίτητη φροντίδα.

Σημαντικό ζήτημα αποτελεί και η συντήρηση των εγκαταστάσεων των δομών, καθώς η σημερινή τους κατάσταση παραπέμπει σε εικόνα εγκατάλειψης, καθιστώντας δυσμενές και μη ασφαλές το περιβάλλον διαβίωσης.

Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι αδύνατον να λειτουργήσουν στοιχειωδώς οι δομές, οι οποίες φιλοξενούν παιδιά  και πάσχοντες συμπολίτες μας. Ερωτάται η Υπουργός τι σκοπεύει να πράξει, προκειμένου να στελεχωθούν επαρκώς όλες οι δομές του ΚΚΠΠΝΑ και ποια μέριμνα έχει ληφθεί προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες συντηρήσεις όλων των κτιρίων των δομών του ΚΚΠΠΝΑ.

Pin It on Pinterest