Απαγορεύεται η χρήση του μπαρ σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των κέντρων διασκέδασης

Τους κανόνες λειτουργίας των δραστηριοτήτων που επανεκκινούν στις 6 και 8 Ιουνίου εξειδίκευσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο κ. Νίκος Παπαθανάσης

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, για τη λειτουργία των εσωτερικών χώρων εστίασης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που επαναλειτουργούν ισχύουν τα εξής:

 Ορίζεται μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών σύμφωνα με τη σχέση του ενός πελάτη 2,2 τετραγωνικά μέτρα συνολικής αδειοδοτούμενης επιφάνειας ενώ παραμένει σε ισχύ η διάταξη για τη λειτουργία των υπαίθριων και των ημιυπαίθριων χώρων.

– Καθορίζεται ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών σύμφωνα με τη διάταξη των καθισμάτων από 90 εκατοστά έως 1,80 μέτρα.

– Όταν η διάθεση των γευμάτων γίνεται με τη διαδικασία του μπουφέ τότε πραγματοποιείται από υπαλλήλους – σερβιτόρους της επιχείρησης, χωρίς να μην έρχεται σε επαφή ο πελάτης με τα σκεύη σερβιρίσματος και μεταξύ των προσφερόμενων γευμάτων και των καταναλωτών τοποθετείται διαφανές πέτασμα.

– Η απόσταση μεταξύ των εξυπηρετούμενων στο μπουφέ ορίζεται τα 1,5 μέτρα. 

– Συστήνεται όπου είναι δυνατόν, να προσφέρονται έτοιμοι συνδυασμοί προϊόντων.

– Τα κέντρα διασκέδασης θα λειτουργούν με τους κανόνες λειτουργίας της εστίασης όπως ισχύουν για υπαίθριους, ημιυπαίθριους και εσωτερικούς χώρους και επιπροσθέτως σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των κέντρων διασκέδασης απαγορεύεται η χρήση του μπαρ ή των μπαρ ως χώρους παραμονής των πελατών.

– Για τις υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και ίντερνετ καφέ ισχύει η σχέση ατόμων όπως ορίζεται για τον εσωτερικό χώρο της εστίασης Δηλαδή ένας πελάτης 2,2 τετραγωνικά μέτρα και επιπροσθέτως θα πρέπει να τοποθετείται πέτασμα μεταξύ των θέσεων των παικτών.

– Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός των παραλιών λειτουργούν ως προς την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν στην εστίαση.

Επίσης σε αυτούς τους χώρους επιτρέπεται η πώληση αλκοόλ και από το Σάββατο 6 Ιουνίου επιτρέπεται η αναμετάδοση μουσικής και η παρασκευή φαγητού. Συστήνεται όμως η αποφυγή διοργάνωσης εκδηλώσεων που μπορούν να προκαλέσουν συνάθροιση κοινού και συνωστισμό.