Απαγορεύονται οι μετακινήσεις σε δάση και άλση μέχρι την Παρασκευή

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως παίρνει παράταση μέχρι την Παρασκευή (13/8) η απόφαση για την απαγόρευση των μετακινήσεων σε δάση και άλση, ενώ ταυτόχρονα απαγορεύονται και οι δραστηριότητες που μπορούν να προκαλέσουν φωτιά.

«Η προσπάθεια όλων συνεχίζεται και είναι μεγάλη», είπε αρχικά στην ενημέρωση ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε πως το βράδυ στην Εύβοια θα είναι δύσκολο ανακοινώνοντας την παράταση στην ΠΝΠ που έληγε αύριο.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας διαβεβαίωσε ότι τόσο το πυροσβεστικό σώμα όσο και οι ένοπλες δυνάμεις, το λιμενικό σώμα και η ΕΛ.ΑΣ. καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες απέναντι στα πολλαπλά μέτωπα για να διαφυλάξουν τις ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Επισήμανε πως οι δυνάμεις που επιχειρούν έχουν ενισχυθεί σημαντικά.

Σε ό,τι αφορά την εικόνα στην Αττική, είπε ότι συνεχίζεται να βελτιώνεται.

Τα μέτρα που θα ισχύουν έως την Παρασκευή

Συγκεκριμένα απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση.

Ταυτόχρονα, για το ίδιο χρονικό διάστημα απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα ή εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως., π.χ. οξυγονοκόλληση, ή καύση εύφλεκτης ύλης.

Για κάθε παράβαση, εκτός από τις σοβαρές ποινικές κυρώσεις, προβλέπεται στην πρώτη περίπτωση πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ και στη δεύτερη, πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.