Απαγόρευση όλων των Ρωσικών πτήσεων σε όλη την Ευρώπη – Σταματάει η λειτουργία του Ρωσικού τύπου

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε το κλείσιμο του εναέριου χώρου της ΕΕ για την Ρωσία, με την ΕΕ να συνεχίζει τις κυρώσεις της κατά της Μόσχας.

«Πρώτον, κλείνουμε τον εναέριο χώρο της ΕΕ για αεροσκάφη ρωσικής ιδιοκτησίας, ρωσικής άδειας ή ρωσικού ελέγχου. Δεν θα μπορούν να προσγειωθούν, να απογειωθούν ή να πετάξουν πάνω από το έδαφος της ΕΕ. Συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών τζετ ολιγαρχικών», τονίζει η πρόεδρος της Κομισιόν.

Στη συνέχεια, ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσουν τη «μηχανή» μέσων ενημέρωσης του Κρεμλίνου στην ΕΕ. «Τα κρατικά Russia Today και Sputnik, και οι θυγατρικές τους, δεν θα είναι πλέον σε θέση να διαδώσουν τα ψέματά τους για να δικαιολογήσουν τον πόλεμο του Πούτιν.  Αναπτύσσουμε εργαλεία για την απαγόρευση της τοξικής και επιβλαβούς παραπληροφόρησής τους στην Ευρώπη», επισήμανε.

Μεταξύ άλλων, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε ότι στο στόχαστρο των κυρώσεων της ΕΕ τίθεται και το καθεστώς του Λουκασένκο, πλήττοντας τους πιο σημαντικούς τομείς τους. «Αυτό θα σταματήσει τις εξαγωγές προϊόντων από ορυκτά καύσιμα μέχρι τον καπνό, την ξυλεία, το τσιμέντο, τον σίδηρο και τον χάλυβα. Θα επεκτείνουμε και στη Λευκορωσία τους περιορισμούς στις εξαγωγές για τα προϊόντα διπλής χρήσης που ελήφθησαν και για τη Ρωσία», σημείωσε φον ντερ Λάιεν. Ανακοίνωσε επίσης κυρώσεις για τους Λευκορώσους που βοηθούν την Μόσχα.

Η ίδια επανέλαβε παράλληλα ότι σημαντικές ρωσικές τράπεζες θα αποκλειστούν από το σύστημα SWIFT, ενώ αναφέρθηκε και στις κυρώσεις σε βάρος της ρωσικής κεντρικής τράπεζας. Τέλος, τόνισε την συμβολή της ΕΕ και στη βοήθεια που θα προσφέρει στους πρόσφυγες από την Ουκρανία.
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε το κλείσιμο του εναέριου χώρου της ΕΕ για την Ρωσία, με την ΕΕ να συνεχίζει τις κυρώσεις της κατά της Μόσχας.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This