ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ 22Ο ΔΙΕΘΝΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟ ΑΓΩΝΑ «RODOS CUP 2018»

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 65 ΣΚΑΦΗ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Η αντίστροφη μέτρηση για την εκκίνηση του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα Rodos Cup 2018 έχει ήδη ξεκινήσει. Ο αγώνα διοργανώνεται φέτος για 22η συνεχή χρονιά από τον Αθλητικό Σύλλογο Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου και φέτος συνδιοργανώνεται από κοινού με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για 5η συνεχή χρονιά. Το Rodos Cup 2018 θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 20 Ιουλίου και θα έχει ως προορισμούς τα νησιά της Κω, της Καλύμνου, της Νισύρου, της Σύμης και της Ρόδου. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα που διοργανώνεται στον ελληνικό χώρο.

Στην φετινή διοργάνωση του 2018, υπολογίζεται να πάρουν μέρος πάνω από 65 σκάφη και πάνω από 500 ιστιοπλόοι από πολλές χώρες με την παράλληλη συμμετοχή διεθνών κριτών από διαφορετικές χώρες. Ήδη λίγες ημέρες πριν την έναρξη του αγώνα οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τα 63 σκάφη. Πέρα από την άμεση τόνωση της τοπικής οικονομίας που επιτυγχάνεται από την διαμονή των επισκεπτών στα νησιά μας, τα οφέλη είναι πολλαπλά και μεταξύ αυτών είναι και η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, η τουριστική προβολή και η διαφήμιση της ευρύτερης περιοχής μας διεθνώς.

Το πρόγραμμα του αγώνα είναι το παρακάτω:

KYPIAKH 15/07/2018

Μαρίνα Κω

Δηλώσεις συμμετοχής

Επιθεωρήσεις Σκαφών

Συγκέντρωση κυβερνητών

Τελετή Έναρξης

ΔEYTEPA 16/07/2018

1η Ιστιοδρομία:  Κως – Κάλυμνος 

Απονομές Επάθλων

TPITH 17/07/2018

2η Ιστιοδρομία: Κάλυμνος – Νίσυρος (Πάλοι)

TETAPTH 18/07/2018

Νίσυρος – Ελεύθερη ημέρα

Απονομές Επάθλων

ΠEMΠTH 19/07/2018

3η Ιστιοδρομία: Νίσυρος – Σύμη 

ΠAPAΣKEYH 20/07/2018

4η Ιστιοδρομία: Σύμη – Pόδος

Τελετή Λήξης (Προμαχώνας του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου)

Συνδιοργανωτής του αγώνα είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Χορηγοί του αγώνα είναι η KOS MARINA και οι ΜΑΡΙΝΕΣ ΡΟΔΟΥ. Υποστηρικτές του αγώνα είναι το κατάστημα Ναυτιλιακών Ζαίρης Αγησίλαος, το PLAZA HOTEL – οικογένεια Γεωργά, η κατασκευαστική εταιρία ΣΤΙΡΙΞΙΣ ΤΕΧΝΙΚΗ, οι Δήμοι Ρόδου, Κω, Σύμης, Καλύμνου και Νισύρου, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου και Το Λιμενικό Ταμείο Καλύμνου. Επίσης αρωγός είναι το Λιμενικό Σώμα και τα κατά τόπους Λιμεναρχεία καθώς και το Πολεμικό Ναυτικό. Επίσης πολύτιμη είναι η προσφορά του Υπουργείου Πολιτισμού και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου για την παραχώρηση του Προμαχώνα του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου όπου θα γίνει και η τελετή Λήξης. Χορηγός επικοινωνίας είναι ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Στο Κόκκινο – Ρόδος.

Πληροφορίες για τον αγώνα και αναλυτικά το πρόγραμμα και οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις έχουν αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.rodoscup.gr