ΧΑΤΖΗΣ : ” Άμεση και επείγουσα ανάγκη τα αντιπλημμυρικά έργα στην Ιαλυσό”

Στη δημοτική ενότητα Ιαλυσού περιόδευσε χθες ο Χατζής Χατζηευθυμίου μαζί με στελέχη και υποψηφίους από το ΡΟ.ΔΗ.
Ο Χατζής είχε την ευκαιρία να αναλύσει στους πολίτες το σχέδιο του για ένα νέο μοντέλο διοίκησης και λειτουργίας του Δήμου, που δίνει αρμοδιότητες αλλά και πόρους σο συμβούλιο της δημοτικής ενότητας Ιαλυσού, που θα αποκτήσει πλέον λόγο ύπαρξης αλλά και τις δυνατότητες να αντιμετωπίζει τα προβλήματα της καθημερινότητας και να υλοποιεί τοπικά έργα και δράσεις.
Δυνατότητες που θα αποκτήσουν πλέον και τα τοπικά συμβούλια των χωριών.
Ο Χατζής Χατζηευθυμίου χαρακτήρισε αυτό το σχέδιο ως τη μόνη ριζοσπαστική και ρεαλιστική πρόταση για να λειτουργήσει πραγματικά ο Δήμος και για να προσφέρει υπηρεσίες στο δημότη επισημαίνοντας: ” Aυτοί που καταδίκασαν τη Ρόδο με το δήμο-γραφειοκράτη, αυτοί που μπορούσαν να δώσουν αρμοδιότητες και πόρους στους πρώην δήμους και στα χωριά αλλά δεν το έκαναν, δεν μπορούν να πείσουν κανένα για τις προθέσεις τους. Αυτό το αποτυχημένο και χρεοκοπημένο σύστημα θα αποτελέσει παρελθόν”.
Συναντήθηκε και συζήτησε με τους πολίτες της περιοχής που του εξέφρασαν την αγανάκτηση τους για την εγκατάλειψη της Ιαλυσού, από την Πολιτεία και την Αυτοδιοίκηση, στα ζητήματα των αποζημιώσεων από τις πλημμύρες αλλά και για την αδιαφορία στην εκτέλεση των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων.
Αναφερόμενος στο ζήτημα ο κ.Χατζηευθυμίου τόνισε:
” Aν ξεχνάμε κάτι, τότε είμαστε καταδικασμένοι να το ξαναζήσουμε. Η Ιαλυσός έμεινε ανοχύρωτη στις πλημμύρες και υπάρχουν ευθύνες. Για χρόνια κάποιοι έκρυβαν το πρόβλημα κάτω από τα μπαζώματα των ρεμάτων και του ποταμού δίπλα στο νεκροταφείο.
Αυτό το πρόβλημα δεν μπορούμε να το κρύβουμε πλέον και εγώ δεν σκοπεύω να το αφήσω στην τύχη του. Είναι άμεση και επείγουσα ανάγκη η κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων ιδιαίτερα στο ποτάμι δίπλα στο νεκροταφείο της Ιαλυσού”.

Pin It on Pinterest